Vasárnaptól zárva tartanak az üzletek - Hódmezővásárhelyen is

- A hétvégétől zárva lesz a legtöbb kereskedelmi egység vasárnapokon és ünnepnapokon - mondta mai sajtótájékoztatóján a lakosságszolgálati iroda vezetője.

Delmagyar.hu

Az üzletek hét közben 6-tól 22 óráig lesznek nyitva. Advent vasárnapján szintén 6 és 22 között, de december 24-én és 31-én 6-12-ig mehetünk boltba.

– Egy évben egy megjelölt vasárnap azonban kinyithatnak a nagy üzletek, de ezt 15 nappal előtte jelezniük kell – tájékoztatott Antal István. A vásárhelyi lakosságszolgálati iroda vezetője elmondta, a tejterméket és pékárút forgalmazó üzletek vasárnap 5 és 12 óra között lehetnek nyitva.

Az újságot és virágot vasárnaponként ezentúl 6 és 12 óra között vásárolhatunk, de csak ott, ahol a forgalom kétharmada ebből árusításból származik. Sportrendezvények területén található 200 négyzetméter alatti üzletek a mérkőzések, rendezvények idejére szintén kinyithatnak. A vegyeskereskedések közül a 200 négyzetméter alatti boltok vasárnap is nyitva lehetnek, de a pult mögött a tulajdonosnak vagy közvetlen családtagjának kell állnia.

A vasárnapi zárva tartás nem érinti a gyógyszertárakat, benzinkutakat, vagy például az autóbusz állomáson, repülőtéren, vasúton található vendéglátó helyeket, és az ott működő árusítást. A piacokon található boltoknak sem kell bezárniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!