Kidőlt fa, kettétört villanyoszlop, betört tető a vihar után Mindszenten

Hódmezővásárhely - Villanyoszlopokat tört, fákat csavart ki, de több tetőt is megrongált a szerda esti vihar Mindszenten. Az egész településen a helyreállítást végzik.

Munkatársunktól


- A megye területén eddig több mint hetvenszer riasztották a tűzoltókat, további harmincöt esetben van folyamatban tűzoltói beavatkozás - írja a katasztrófavédelem délutáni közleményében.

"A vihar során senki sem sérült meg. A kidőlt fák sok esetben épületeket, villanyvezetékeket rongáltak meg. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolítják el a veszélyesen megdőlt, vagy a talajból gyökerestől kifordult fák törzsét. A megye szinte összes egysége részt vesz a károk elhárításában, melyek előreláthatóan a késő esti órákig elhúzódnak. A hivatásos egységek mellett az önkéntes tűzoltó egyesületek, valamint a Maros Mentőcsoport tagjai is részt vettek a viharkárok helyreállításában."

Korábban írtuk:

Szerda este kilenc órakor csapott le a vihar Csongrád megyére, hetven kilométeres széllökések és jégeső kíséretében. A vihar Mindszenten is pusztított. A Horváth Gyula utcában három villanyoszlop is kitört. – Éjfélkor voltak itt a tűzoltók. Lekapcsolták az áramot, így azóta anélkül vagyunk – mondták az ott élők csütörtökön délelőtt, akik nem voltak nyugodtak, hiszen a faoszlopokat a vezetékek tartották, félig kidőlt állapotban. – Le kellene zárni az utcát, mert bármelyik pillanatban ráeshet az oszlop valakire – mondta az ott élő egyik asszony, aki a Démásztól azt a választ kapta, hogy csütörtök estére már lesz áram az utcában. Az áramszolgáltatót mi is kerestük, de későbbre ígértek választ.

Kidőlt fa, kettétört villanyoszlop, betört tető a vihar után Vásárhelyen. Fotó: Antal Sándor (galéria)


A városban egyébként számos helyen pusztított még a vihar. A 2-3 centiméter átmérőjű jég több háztető cserepét, illetve redőnyöket vágott tönkre. A Mátyás király utcában egy telek kapuját döntötte ki oszlopostól. A Tisza parton is nagy károkat okozott a szél. A strand területe csütörtökön délelőtt egy harci csatatérre hasonlított. A fákat gyökerestől csavarta ki, de több hatalmas faág is a földön hevert. A városüzemeltetési csoport munkatársai egész nap a helyreállításon dolgoznak.

Kidőlt fa, kettétört villanyoszlop, betört tető a vihar után Vásárhelyen. Fotó: Antal Sándor (galéria)


Molnár Krisztina, a megyei katasztrófavédelmi szóvivő megkeresésünkre azt mondta, Mártélyról is érkezett bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába, míg Vásárhelyen nem volt pusztítás.

Megerősített csapattal dolgozik az EDF DÉMÁSZ Május 6-án az esti órákban intenzív vihar vonult át Csongrád és Bács-Kiskun megye egyes településein. Az erőteljes vihartevékenység az EDF DÉMÁSZ villamosenergia-hálózata több pontján okozott komoly károkat. A vihar fákat döntött ki, a hálózatra dőlt fák oszlopokat törtek ki, vezetékeket szakítottak el mind nagyfeszültségű mind középfeszültségű hálózaton. Az áramszolgáltató szakemberei azonnal megkezdték a hibák helyreállítását. Az elhárításba bekapcsolódott a Katasztrófavédelem és a Tűzoltóság is. Ennek eredményeképpen ma reggelre ügyfeleink jelentős részét visszakapcsoltuk az áramszolgáltatásba. A helyreállítás folyamatosan és nagy erőkkel zajlik. Mindent elkövetünk, hogy a tavaszi természeti csapás következményeit mielőbb elhárítsuk – áll az áramszolgáltató szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Továbbá felhívják a figyelmét, hogy a leszakadt vezetékek megközelítése élet-és balesetveszélyes. Amennyiben bárki ilyet tapasztal, kérik jelentsék be az EDF DÉMÁSZ telefonos ügyfélszolgálatán (40-822-000).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!