Elkészült Vásárhely monográfiája

Elkészült a Hódmezővásárhely néprajzi értékeit összefoglaló, a legújabb tudományos kutatási módszereket felhasználó, hiánypótló monográfia.

Munkatársunktól

A kétkötetes, több mint 1300 oldalas kiadványt tegnap Kószó Péter alpolgármester, valamint Szenti Tibor író, néprajzkutató és Nagy Vera néprajzos-főmuzeológus, a kötet két szerkesztője mutatta be a sajtó képviselőinek a vásárhelyi tájházban.

– Amik a könyvben nincsenek benne, azt talán nem is érdemes tudni – fogalmazott az alpolgármester. Nagy Vera szerint a város népéletének legteljesebb összefoglalása született meg. Elmondta, a kiadvány 25 tanulmányt tartalmaz, ami a kutatások összegzését adja, kiegészítve a legújabb eredményekkel.

A kétkötetes mű címlapjain látható Tornyai János- és Endre Béla-festmények Vásárhely képzőművészetének összetartozását jelképezik – tette hozzá Szenti Tibor. A Hódmezővásárhely néprajza című kötet bemutatóját ma 17 órakor a városháza dísztermében tartják.

Címkék#monográfia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!