Vérre van szüksége a vásárhelyi férfinak

Hódmezővásárhely - Palócz Béla néhány hete lett rosszul, életveszélyes állapotba került: Szegedről Budapestre szállították, ahol több műtéten is átesett. Ritka vértípusa miatt segítségre szorulnak.

Munkatársunktól

A vásárhelyi 39 éves Palócz Béla néhány hete lett rosszul, és a szegedi kórházba került. Azóta átszállították Budapestre, ahol újabb vizsgálatokon és műtéteken esik át, de életveszélyes állapotban van. A férfi édesapja lapunknak azt mondta, egyelőre nem tudni, hogy mi történhetett a fiukkal. Bélának ritka vértípusa van, hiszen 0 Rh negatív, ezért a szülők felhívással éltek, hogy aki tud és lehetősége van rá, az segítsen. Hódmezővásárhelyen az állandó véradónap csütörtök. 7 óra 30 perc és 10 óra között lehet vért adni a városban, de jövő héten szerdán 10 és 12 óra között is lesz véradás a kórház vérellátó osztályán.

Vért 18–60 év közöttiek adhatnak, akik jó fizikai állapotban vannak, és a testsúlyuk legalább 50 kilogramm. A véradáshoz szükséges arcképes igazolvány, taj- és lakcímkártya. Fontos, hogy a véradás előtt mindenki étkezzen és fogyasszon folyadékot. Palócz Bélának egyébként nemcsak Vásárhelyről lehet segíteni, hanem bárhonnan.

Akik számára szeretnének vért küldeni, azok jelezzék azt a véradás előtt. Mayer Klára, a vásárhelyi vérellátó osztályvezető főorvosa elmondta, a 0-s vér nagyon „kelendő", mivel bárkinek lehet adni. A legritkább vértípus egyébként az AB Rh negatív, a B Rh negatív és utána jön a 0-s.

Az édesapa annyit még elárult, hogy már nagyon sokan segítettek, amit mindenkinek szeretne megköszönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!