165 millió sorsáról döntenek a lakók Új-Kishomokon

A lakók döntik el, mi legyen azzal a mintegy 165 millió forinttal, ami megmarad az új-kishomoki csatornázás után. Az önkormányzat a városrész útjait újítaná fel. <br>

Antal Sándor

– Várjuk a fórumról az értesítőt. A megmaradó pénzről úgyis a többség dönt, én hiába mondok bármit is – fogta rövidre beszélgetésünket egy új-kishomoki asszony a Kanyargós utcán. A lakót a városrészben zajló csatornázásról kérdeztük. Korábban megírtuk, a beruházás 2,3 milliárd forintba kerül, és augusztus végén 100 százalékos állami támogatást kapott. A lakosoktól beszedett önrész, ami becslések szerint 165 millió forint, megmarad.

A pénz sorsáról egyelőre nem döntöttek, de a városvezetők azt javasolják, hogy Új-Kishomok útjai újuljanak meg belőle. Benkő Zsolt települési képviselő a szeptemberi közgyűlésen napirend előtt szólalt fel. Azt mondta, a kivitelés október végére befejeződik. A városatya szerint a befizetett hozzájárulásokat útfelújításra kell fordítani, mert a projekt csak sávos helyreállítást tartalmaz, ami a jelenlegi állapotokat nézve nem elegendő. Összesen 12 kilométer út újulna meg jövőre.

Tegnap több utcát is végigjártunk, és azt tapasztaltuk, a közlekedés nemcsak autóval, hanem kerékpárral is nehézkes. Kora délután egy férfi a biciklijével szlalomozott a kavicsok között a Hosszú utcán. Azt mondja, ő továbbra is fizeti a részletet, ahogy azt a városvezetők kérik. Arról panaszkodott, hogy egyelőre nem tud semmit, és nagyon várja már a fórumot. Az útfelújításról és a városvezetők kéréséről – hogy fizessék tovább a hozzájárulásokat – lapunkban olvasott, valamint a szomszédokkal beszéltek róla. Egy másik férfi viszont annyit mondott, szeretné a pénzét visszakapni.

A lakossági fórum időpontját egyelőre nem tudják az önkormányzatnál, de azt mondták: hamarosan döntenek róla, és értesítik a teljes lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!