Nem zavarja a Népkertbe járókat az új vécé

Hódmezővásárhely - Mindegy, hová kerül a nyilvános vécé a vásárhelyi Népkertben, a lényeg, hogy legyen - ezt mondták lapunknak a járókelők. A vásárhelyi Jobbiknak azonban nem tetszik, hogy a székely kapu közelébe tették. Hegedűs Zoltán alpolgármester állítja: a lehető legjobb helyre került az illemhely, amit hamarosan sövénnyel is elkerítenek.

Antal Sándor

– Az a fontos, hogy van, nem pedig az, hová teszik – válaszolta egy fiatal vásárhelyi nő, akit a Népkert tereprendezésekor kihelyezett nyilvános vécéről kérdeztünk. A vécé a székely kapu közvetlen közelébe került. Az anyuka elmondta, kislányával gyakori látogatói a játszótérnek, amit nagyon sokan használnak, így ő örül az illemhelynek.


Egy asszony unokájával játszott ugyanitt. – Azt sem tudtam, hogy lesz – mondta. Megmutattuk neki, hová került a vécé. Kicsit furcsállta, hogy ennyire közel van a székely kapuhoz, de szerinte is nagy szükség van rá.


Hozzátette, a polgármesteri hivatal mellett van még egy, így összesen kettő lesz a városban. – Sokkal többre lenne szükség – tette hozzá.


Tegnap délben a környéken található kerékpártárolónál is érdeklődtünk. Egy férfi a biciklijét zárta le, miközben azt mondta, nagyon sokszor jár busszal. Volt már rá példa, mondta, hogy a buszról leszállva jól jött volna az illemhely. A játszóteret használó családoknak is jó, ha van a közelben mosdó.

 

Vécé a székely kapu mellett. Sövénnyel kerítik el. A szerző felvétele

Vécé a székely kapu mellett. Sövénnyel kerítik el. A szerző felvétele

A legutóbbi vásárhelyi közgyűlésen [namelink name="Szabó Pál"], a Jobbik önkormányzati képviselője napirend előtt adott hangot nemtetszésének. A városatya szerint szükség van nyilvános vécére a parkban, de a Népkert másik pontjára is lehetne tenni.


– Ennek szimbolikus jelentősége van. Rossz üzenet a székely testvéreinknek és a faragó mesternek – jelentette ki Szabó. Szerinte ez párthovatartozástól független, várospolitikai kérdés, a téma mindenkit érint. Tiltakozni fognak, akár csendes demonstrációt is szervez a pártja – jelentette ki.


– Szerintünk a lehető legjobb helyre került a mosdó – mondta megkeresésünkre [namelink name="Hegedűs Zoltán"]. Vásárhely alpolgármestere hozzátette, a lakosok több éve kérik, hogy legyen nyilvános vécé a Népkertben, közel a játszótérhez. A politikus szerint a busszal közlekedőket is kiszolgálja az illemhely, hiszen két megálló közé került. – A műtárgy illik a környezetbe, és hamarosan sövénnyel kerítik el, így senkit nem fog zavarni – zárta Hegedűs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!