10 éve mehetett a buli a mindszenti drogdiszkóban

Mindszent - Rendszeresen szerveztek többnapos bulikat Mindszenten az egykori termálfürdőben, ahol szombat éjjel drogdiszkóra csapott le száz rendőr.

Munkatársunktól

– Éjfél körül értem a diszkóba, fél órával később érkeztek meg a rendőrök. Mindenkit igazoltattak és átkutattak. Összesen 100-150-en lehettünk a buliban – mondta a szombaton Mindszentre szervezett diszkó egyik résztvevője. Elmesélte: ahogy megérkeztek a rendőrök, többen is eldobták az addig náluk lévő kábítószereket. Hozzátette, ő nem volt az előállított 34 ember között.

A Mindszent külterületén található termálfürdő és kastélyszállóba október 17-ére szerveztek bulit – vagy ahogy a rendőrségi hírek fogalmaznak, drogdiszkót –,  aminek aztán a razzián több mint száz rendőr vetett véget.
A kábítószert fogyasztó fiatalokat az egyik közösségi oldalon toborozták. Számos honlapon is megtaláltuk a diszkó hirdetését. Korábbi bulikról is találtunk felhívásokat és videókat, úgy tudjuk, több mint 10 éve szerveznek partikat évente 2-3 alkalommal.

Áprilisban Tavaszi Zsongás néven tartottak háromnapos diszkót. Információink szerint erre még Budapestről is indultak partijáratok. Olyan extrákkal hirdetik a rendezvényeket, mint bérelhető szobák, ékszerbemutató vagy éjszakai fürdőzés, hiszen két termálmedence is található az ingatlanon. Az internetes plakáton szerepel még a szervezők felhívása, miszerint a rendezvény területén bármiféle illegális cselekményért felelősséget nem vállalnak.

A drogdiszkók mellett házassági évfordulóknak és számos lakodalomnak is helyet adott már az épület, amely fürdőként üzemelt, mielőtt magánkézbe került.

A Miási út mentén lévő, 10 ezer négyzetméteres ingatlan korábban a helyi termelői szövetkezet tulajdona volt, majd a cég felszámolásakor, az 1990-es években vásárolta meg Sz. Csaba. Az ingatlan és a hozzá tartozó kastély, garázs, sportpálya, az erdők, díszparkok, termálmedencék és a termáltó jelenleg 300 millió forintért eladó. A 61 esztendős tulajdonost a rendőrök azzal gyanúsítják, hogy kábítószert fogyasztó fiatalok rendelkezésére bocsátotta a tulajdonában lévő ingatlant. Tegnap szerettük volna megkérdezni őt, de nem értük utol.

A drogdiszkók mellett házassági évfordulóknak és számos lakodalomnak is helyet adott már az épület, amely fürdőként üzemelt, mielőtt magánkézbe került. Az ingatlan egyébként 300 millió forintért eladó

A drogdiszkók mellett házassági évfordulóknak és számos lakodalomnak is helyet adott már az épület, amely fürdőként üzemelt, mielőtt magánkézbe került. Az ingatlan egyébként 300 millió forintért eladó.

A szombati buli során a rendőrök tetten értek egy 18 éves felgyői fiatalembert, aki a marihuánát tartalmazó paketteket árulta. Tőle több tízezer forintot foglaltak le. Ellene kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A rendezvény helyszínéről további 34 embert előállítottak, többségük ruházatából kábítószergyanús anyagokat foglaltak le. Ellenük kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - közölte a rendőrség. A szórakozóhely csaknem valamennyi helyiségében kábítószert találtak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig számos szabálytalanság miatt kezdeményezett eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!