Nagy az érdeklődés a magyarok találmányai iránt

A vásárhelyi Ötlet Club 13 Egyesület 2015-ben is több szakmai programon vett részt - mondta Nagy Zoltán elnök.

Munkatársunktól

Áprilisban rögtön külföldi túrával kezdtek, a szerbiai BAP Expón első alkalommal vettek részt Bácska Palánkán, a Tikvara sportcsarnokban, ahol az egyesület 16 kiállítóval, 23 témával szerepelt. Ezt követte májusban Tiszaalpáron az Idea 2015 nemzetközi kiállítás és verseny. A 64 feltaláló közel 100 találmányt mutatott be, ifjúsági kategóriában 9 pályázó vetélkedett. A szervező Ötlet Club 13 Egyesület több témakörben tartott szakmai előadást. Daruka Mihály például ismertette a vizsolyi biblia történetét, és korhű nyomdagépen ki lehetett próbálni a nyomtatás fortélyait.


Az Idea 2015 következő állomása – még májusban – Szabadka volt, ahol feltalálóknak először rendeztek kiállítást, az Ötlet Club 13 fővel és 18 témával vett részt az eseményen. Október elején tartották az Idea 2015 következő állomását, a vajdasági Óbecsén, amit az „ötletesek" tizedszer rendeztek meg a helyi kollégákkal karöltve. Az Ötlet Club 13 Egyesület és az Óbecsei Than Fivérek Egyesülete közötti kapcsolat 11 éve tart. Az egyesület 16 magyar feltaláló 20 találmányát mutatta be. Pár nappal később Újvidék következett, ahol a Szerbiai Feltalálók és Tudósok Akadémiájának meghívására 4 magyar feltaláló találmányát mutatták be, kiállítóik aranymedált és oklevelet kaptak.


– Komoly üzleti érdeklődés mutatkozott a magyar találmányok iránt, amit az is bizonyít, hogy egyesületünk és kiállítóink számos díjban részesültek itthon és külföldön, valamint tevékenységünkről rendszeresen hírt adott a média. Rendezvényeinken több szakmai előadást tartottunk – összegzett Nagy Zoltán.

Címkék#találmány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!