Vásárhelyen fogad az új vidékfejlesztési hivatal: Szegedről külön busz viszi a hivatal dolgozóit

Hódmezővásárhely - Januártól már Vásárhelyen működik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád megyei kirendeltsége. A Kálvin téren a volt zeneiskola épületét 1 milliárd forintból újították fel.

Antal Sándor

106-an dolgoznak a januártól Vásárhelyre költöző Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád megyei kirendeltségén. A hivatal Szegedről tette át székhelyét Vásárhelyre, ahol a volt zeneiskola épületét újították fel 1 milliárd forintból. A munkatársak között 12-en helyiek, 94-en ingáznak a környező településekről – derült ki a csütörtöki sajtóbejárás során. – A hivatal saját buszjáratot indít Szegedről, amit 45-en vesznek igénybe – mondta Pinjung Emil. A megyei kirendeltség vezetője hozzátette, a többiek saját maguk oldják meg az átjárást. Szeged mellett Makóról, Földeákról, Mindszentről, Kistelekről, Balástyáról és Baksról is vannak munkatársaik.

Vásárhelyen fogad az új vidékfejlesztési hivatal. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

– Az elmúlt évben 40 milliárd forint felosztását kezelte a megyében, ahol naponta 37 ezer ügyféllel áll kapcsolatban a megyei hivatal – mondta Gyuricza Csaba. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke tegnap Almási István vásárhelyi polgármesterrel járta körbe az új épületet. Hangsúlyozta, az MVH legszebb kirendeltsége a vásárhelyi lett az országban, ahol egyébként régiós feladatokat is ellátnak, Bács és Békés megyei ügyfeleket is fogadnak.


– A költözésnek több oka van – folytatta az elnök, aki elmondta: az elmúlt években nem tudtak jó kapcsolatot kialakítani a szegedi önkormányzattal, és így a gazdákhoz is közelebb került az MVH.

Vásárhelyen fogad az új vidékfejlesztési hivatal. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

A felújítás során az épület 236 négyzetméterrel bővült. A pince irattár lett, az udvaron parkolót alakítottak ki, és a tetőteret is beépítették. – Hódmezővásárhely mezőgazdasági város. Úgy gondolom, az MVH Vásárhelyre költözése nagy segítség a helyi és környéki gazdáknak, akik az új, modern épületben zavartalanul tudják intézni ügyeiket – fogalmazott Almási István.


Hétfőn, kedden és csütörtökön 9–16, szerdán és pénteken 9–12 óra között van ügyfélfogadás a Kálvin téri épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!