Zene, tánc, vers: roma tehetségkutató Vásárhelyen

Összesen 140 vásárhelyi, szegedi, makói és mindszenti fiatal lépett színpadra.

Imre Péter

Zenével, tánccal, verssel, mesével telt meg tegnap a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. A helyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat negyedszer rendezte meg a roma kultúra világnapja alakalmából tehetségkutató versenyét, a Ki mit tud?-ot, amelyen nem csak roma gyerekek vehettek részt.


Összesen 140 vásárhelyi, szegedi, makói és mindszenti fiatal lépett színpadra. A táncos produkciók aratták a legnagyobb sikert. Senkit sem engedtek haza üres kézzel, ajándék vagy vásárlási utalvány mindenkinek jutott.


Egyéni tánc kategóriában Ferkovics Szilveszter (Varga Tamás Általános Iskola, Vásárhely) és Boldizsár Tamara Diána (Mindszenti Általános Iskola) győzött, a legjobb tánccsoport az Oldalkosár utcai Óvodáé lett (Vásárhely). Hangszeres kategóriában Békési Dorina (hegedű, Király-König Péter Zeneiskola, Szeged), vers- és prózamondásban Gilinger Boglárka (SZIGNUM, Makó) lett a legjobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!