Kerítéslécből készült Kacsa flangált Vásárhelyen - Galéria

A meséből ismert Flinstones család autójának mintájára alakított át egy Citroën Kacsát György Balázs és Palguta József.

Antal Sándor

A két fővárosi férfi elmondta, kimondottan a vásárhelyi Citroën találkozóra készült a kocsi, aminek a motorja teljesen meggyezik a 2CV típusú testvérével, de a külsejét kerítéslécből készítették. – Ami nem fából készült, azt én csináltam. Ugyanannyival megy, mint a többi ilyen típus – magyarázta József.

Kerítéslécből készült Kacsa flangált Vásárhelyen - Galéria



– Öt éve tervezzük, hogy átalakítjuk. Hogy miért? Arra már nem emlékszünk – tették hozzá nevetve, miközben sorra csodálták meg a járgányt a vásárhelyiek, hiszen a város főterén gyűltek össze a Citroënek. A György Balázs különleges autója díjat is kapott, majd a felvonulásra beindították és, azzal mentek körbe Vásárhelyen és Mártélyon. 


Az országos Citroën találkozót 13. alkalommal rendezik a hétvégén, Hódmezővásárhelyen és Mártélyon, melyre 1200 kilométerről is érkezett autó. A Kacsák mindenféle színben pompáztak szombaton a Kossuth téren, de a fiatalabb modellek is ott sorakoztak Vásárhely szívében. A közönség díjat egy 1925-ös Citroën B10 kapta.


A járgányokkal körbe járták Vásárhelyt, majd a mártélyi holtágnál zárult a program. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!