Bulival köszöntek el Orbán Istvántól

Hódmezővásárhely, Maroslele - Továbbra sem tudnak belenyugodni a vásárhelyi Eötvös-iskola pedagógusai, hogy leváltották igazgatójukat. Búcsúpartit szerveztek neki, és még az utcát is feldíszítették Maroslelén.

Antal Sándor

Meglepetésbulit szerveztek kollégái Maroslelén a vásárhelyi Eötvös József iskola volt igazgatójának, Orbán Istvánnak. Mint korábban többször is beszámoltunk róla (2016. július 5.: Hornyák Jánost választotta a minisztérium), július elseje óta Hornyák János vezeti az intézményt.


A fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium Hornyák pályázatát támogatta, annak ellenére, hogy [namelink name="Orbán István"] közel 10 éven át volt az iskola igazgatója, a gyerekek májusban demonstráltak mellette, és még

a tanári kar is kiállt érte.


A diákok, a szülők és a kollégák azt mondják, nem hallgatták meg őket. – Szerettük volna neki megköszönni

a munkáját, ezért leptük meg őt – mondta az egyik kolléga, aki kérte, nevét ne írjuk le. Hozzátette, István nem tudott a partiról, és nagyon meglepődött, amikor megérkezett. Mivel a volt igazgató Vasas-drukker, így az utcát piros-kék színű szalagokkal díszítették fel. – Míg a kormány elvárja, és üzen Brüsszelnek, hogy hallgassa meg őket a migránskérdésben, addig a minisztériumtól mi is elvártuk volna, hogy hallgasson meg minket – folytatta a pedagógus.


A hétfői parti jól sikerült, ami után szerettük volna megkérdezni Orbán Istvánt is, de ő továbbra sem kívánta kommentálni leváltását. A buliról kaptunk fotókat, de az azokon szereplő tanárok kérték, hogy takarjuk ki az arcukat. Ezért úgy döntöttünk, a képeket nem használjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!