Beletörődtek a díjemelésbe az autósok Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A parkolási díj emeléséről kérdeztük a vásárhelyi autósokat - aki eddig kocsival járt, ezután is azzal fog. Az ár januártól lesz több óránként 40 forinttal.

Antal Sándor

– Aki autóval közlekedik, tudja, hogy ez költségekkel jár. Az üzemanyag mellett a parkolásért is fizetni kell, szerintem ezt a 40 forintos emelést szinte észre sem fogjuk venni – véli [namelink name="Forró István"]. A vásárhelyi képviselők a szeptemberi közgyűlésen döntöttek, hogy 160-ról 200 forintra emelik jövőre a parkolás óránkénti díját.


Arról is határoztak, hogy a strandnál lévő sorompókat leszerelik, és oda is ugyanolyan automatákat helyeznek ki, mint amelyek a város többi részén vannak.


– Ezzel egyszerűsödik a parkolás – mondta a közgyűlésen [namelink name="Magyar József"], a városellátó kft. ügyvezetője, aki a sorompó leszerelését azzal magyarázta, hogy a jelenlegi rendszer folyamatos figyelmet igényel. Ha meghibásodik, torlódás alakul ki. A strandnál viszont így a duplájára nő az óránkénti parkolási díj, ami most 100 forint.

 

A strandnál már nem sokáig kell nyújtózkodni a parkolókártyáért. A sorompót leszerelik, itt is automata lesz. Fotó: Antal Sándor

A strandnál már nem sokáig kell nyújtózkodni a parkolókártyáért. A sorompót leszerelik, itt is automata lesz. Fotó: Antal Sándor

– Hozzászokhattunk már, hogy mindig mindennek az ára emelkedik. Most ez, de nem keserít el, és ugyanúgy autóval fogok közlekedni a munkám miatt is – válaszolta kérdésünkre [namelink name="Tóth Józsefné"]. Azt mondja, gyakran sms-sel parkol. – Hiába drágább, hiszen felszámolja a 75 forintos kényelmi díjat, mégis jobb, és az aprót sem kell keresgetni, ha véletlenül nincs nálam – tette hozzá.


– Soha nem ragadtam még be a sorompó mögé, bár nem is sokat járok a strandra, így számomra jó ez a rendszer – mondta [namelink name="Török Péter"]. A férfi hozzátette: nem akar panaszkodni, ezt már úgyis eldöntötték.


A napijegy 600 forint lesz, aki ennyit dob az automatába, az nem 3 órát parkolhat, hanem egy teljes napot. Továbbra is lehetőség van éves bérleteket vásárolni, ami zónánként 36 ezer forint. Vásárhelyen három zóna van jelenleg: a belváros, a piac környéke és a strand.


Jelenleg 45 automata üzemel, ezeket hamarosan átalakítják, és azok fizetéskor a rendszámot kérik majd, úgy rögzítik a parkolást. A belvárosban továbbra is ingyen lehet parkolni a Hódi Pál utcai mélygarázsban, amit februárban adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!