Októberben kezdik bontani a Fészket

Már majdnem teljesen kiürült a vásárhelyi Fészek, néhány hét múlva elkezdik bontani. A bérkaszárnya és udvara helyén a vásárhelyiek parkolót vagy új lakásokat látnának szívesen.

Imre Péter

– Lakásokat kellene építeni a helyére, hiszen társasházat „tüntetnek" majd el – mondta az utcán egy vásárhelyi asszony a bontásra ítélt Zrínyi utca 12–14. szám alatti házról, a Fészekről. Az épület és korábbi lakóinak sorsát hónapok óta követjük lapunkban. Kiss Balázs ezt azzal toldotta meg, hogy modernebbet és olyat húzzanak fel, ami tovább bírja alig több mint 30 éves elődjénél. Kovács János több célt is megfogalmazott, parkoló, lakások és játszótér sorrendben. – Mindegyikre nagy szükség lenne a belvárosban – tette még hozzá.


– A parkolót hallottam több embertől, városi pletykaként – fogalmazott Varga István festő. Azzal folytatta: – A kórház közelsége miatt indokolt és észszerű lenne ez a megoldás, mert akik az egészségügyi intézménybe érkeznek – a mélygarázsokat leszámítva –, nem tudnak hol várakozni a kórház közvetlen környezetében. Ezt a véleményt osztotta egy asszony is, szintén hangsúlyozva: a kórház, az SZTK és a sürgősségi miatt nagy szükség lenne rá, mert csak messze találni várakozóhelyet, és az is mindig tele van.


– A bontási tervet beadtuk engedélyeztetésre, arra várunk, hogy megérkezzen. Októberben megkezdődhet a Fészek elbontása, addig a hentesbolttal is megállapodunk a költözésről. A vállalkozó kompromisszumkész – közölte Hegedűs Zoltán alpolgármester. Arról, mit terveznek a helyére, elmondta: az elsődleges cél nem a terület hasznosítása, hanem a baleset megelőzése volt a szinte omladozó épületben. Fenti, rögtönzött közvélemény-kutatásunk a modern társasházat vagy a parkolót favorizálta. Ezzel kapcsolatban azt mondta: – Sok minden elképzelhető, a parkoló és a lakások is, de mondok egy harmadikat: Vásárhelynek szüksége lenne egy új, modern könyvtárra. A mostani épületében műszaki problémák vannak. De az ötletelésnek még nincs itt az ideje – zárta Hegedűs Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!