Február végéig eltűnik a Fészek Vásárhelyről

Egy hete megkezdődtek Vásárhelyen a rossz állagú Zrínyi utcai társasház, a Fészek bontásának előkészületei. A bontást a vásárhelyi Délgép Kft. végzi 99,5 millió forintért, és az épület, ha az időjárás is úgy akarja, legkésőbb február végéig eltűnik.

Imre Péter

Megkezdődtek egy hete Vásárhelyen az 1980-as évek elején épült Zrínyi utca 12–14. szám alatti társasház, a Fészek bontásának előkészületei. Az épület állaga olyan rossz, hogy korábban a közgyűlés a bontás mellett tette le a voksát. A lakásokat kiürítették, a földszinti három üzlet elköltözött – utoljára, két hete a hentes a Kálvin János térre –, az MSZP-iroda pedig a Dr. Rapcsák András úton, a tüdőgondozó mellett folytatja a munkát.

Antal István, a lakosságszolgáltatói iroda vezetője a legutóbbi közgyűlésen jelentette be: startol a bontás.

Mi épülhet a helyén?


A vásárhelyieknek van elképzelésük arról, mi épülhetne a Fészek és udvara helyén. Szóba került parkoló, mélygarázs, játszótér és lakások, utóbbiak azért, mert társasházat bontanak el. Felmerült egy modern, minden igényt kielégítő városi könyvtár építése is.



Annak előkészítését október 17-én megkezdték, a szakemberek szemrevételezték az épületet, az ajtókat elöl, hátul lezárták. A biztonságos bontáshoz az utcafronton körbeszalagozták a Fészket, drótkerítést építettek, az udvaron az első emeletig érő, a munkát segítő, nagy rámpát építettek. Hétvégén, ottjártunkkor már a rámpa állt, megpakolt pótkocsik vártak terhük elszállítására, és pár lakást teljesen kibeleztek, át lehetett rajtuk látni.


– Lezárult a közbeszerzés, a bontásra a vásárhelyi Délgép Kft. adott be nyertes ajánlatot: 99,5 millió forintért tüntetik el és szállítják el a törmeléket. A határidő február vége, de ezt rugalmasan kezeljük, időjárásfüggő, vagyis elkészülhetnek vele hamarabb és később is. Nem beszélve arról, az épület is tartogathat meglepetéseket – közölte Hegedűs Zoltán alpolgármester. Hozzátette: felmerült, hogy ideiglenesen arrébb helyezik – a pékség felé – az utca azon az oldalán lévő buszmegállót, szakemberek vizsgálják, szükség van-e erre.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!