Megvizsgálják az új buszmegállók üvegét Vásárhelyen

Magától robbant szét Vásárhelyen a Tóalj utcán lévő egyik buszmegálló üvege vasárnap délben - jelezte lapunknak több szemtanú is.

A várakozók elmondása szerint egyik pillanatról a másikra történt minden, vandalizmusról szó sincs. Keddi lapunkban írtunk az ügyről, akkor azt feltételeztük, valaki szándékosan törte szét az üveget. – Bevizsgált, minőségi tanúsítvánnyal és védőfóliával ellátott üvegek ezek, amelyek megfelelnek az előírásoknak – tájékoztatott az önkormányzat munkatársa. Hozzátette, 2012-ben uniós forrásból hat megálló újult meg. Az eset után mindegyik állapotát megvizsgálják.

A szilánkokat már eltakarították. Fotó: Antal Sándor

A szilánkokat már eltakarították. Fotó: Antal Sándor

Az általunk megkérdezett üveges szerint több oka is lehet annak, ha egy üveg szétrobban. – Csak találgatni lehet. Talán szakszerűtlen beépítés vagy a szerkezet hiányossága miatt történhetett – mondta a szakember. Az önkormányzat a biztosító terhére megjavíttatja a megállót. Amennyiben az üveg szétrobbanásakor valaki megsérült volna, nem tudjuk, hogy ki lenne a felelős. Megkérdeztük, de az önkormányzatnál nem tudtak válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!