Vásárhelyen gallyaz az áramszolgáltató

Olvasóink jelezték, képviselői fogadóórán is elhangzott, hogy az elektromos vezetékeknél a fák gallyazása az EDF DÉMÁSZ feladata, de ennek - Vásárhelyen ezt tapasztalták - mintha nem tenne eleget.

I. P.

Ez főként iskoláknál teremthet veszélyes helyzetet. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az áramszolgáltató céget, felvetéseinkre írásban, e-mailben válaszolt a kommunikációs csoport.


„Az üzemzavarok egy részét a vezetékhálózatba benyúló fák, faágak okozzák, ezért kiemelt figyelmet fordítunk a gallyazásra, ami a vegetációs időn kívül, október és március között zajlik. Szerelőink is folyamatosan végzik a kockázatosnak ítélt helyek azonosítását. Ahol a faágakat a zavartalan villamosenergia-ellátás szempontjából veszélyesnek ítélik, ott szerződött partnereinkkel elvégeztetjük a gallyazást."


A válaszban kitértek arra, hogy az ügyfelek bejelentéseikkel segíthetik ezt a munkát, és így közösen előzhetik meg az esetleges üzemzavart. És ezt a lakosok nemcsak a bejelentéssel, értesítéssel tehetik meg, hanem azzal is, hogy az elektromos vezetékek biztonsági övezetében legyenek figyelemmel a növények fejlődésére, és válasszanak olyan fákat, amelyek nem nőnek magasabbra 4 méternél.


Vásárhelyről az elmúlt hónapokban két lakossági bejelentés érkezett a EDF DÉMÁSZ-hoz, mindkét helyszínen elvégezték a vezetékeket veszélyeztető fák gallyazását – derül ki a válaszlevélből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!