Beázott a ház, két lakásból ki kellett költözni

Két családnak kellett elhagynia a vásárhelyi Oldalkosár utca 11. szám alatti tízemeletes ház legfelső szintjén lévő lakását. A hétvégi esőzéskor áztak be. Most újítják fel a tetőt.

Antal Sándor

– A tizediken két lakás is csúnyán beázott – kezdte [namelink name="Csányi Rita"]. A vásárhelyi Centrum Lakás- és Garázsfenntartó Szövetkezet elnöke hozzátette, a szombati eső szinte teljesen eláztatta az legfelső szintet az Oldalkosár utca 11. szám alatt, és a 6. és a 7. emeletről is érkezett hozzájuk panasz.


Két család kiköltözött a lakásból. Az egyiküket tegnap otthon találtuk. Beengedtek a szobákba, és megmutatták az elázott falakat, bútorokat. Kérték, ne írjuk le a nevüket, és ne is fotózzunk, mert nagyon megviselték őket a történtek. Azt azonban elmondták, ideiglenesen albérletbe költöztek.


Mindegyik szobában nyoma van a beázásnak. A festék felpördült vagy már leesett, és sárga csíkok is látszódnak. A bútorokat, a padlószőnyeget, a fali képeket, a ruháikat és az elektromos vezetékeket is tönkretette a víz.


A 40 éves épület tetejét most újítják föl. – Visszabontották a rétegeket. Újraszigetelik a teljes tetőt, és a csapadékvíz-elvezetést is megoldják – magyarázta Csányi Rita. A felújítást lakástakarék-pénztári megtakarításból, valamint hitelből oldják meg. A kivitelezéssel hamarosan végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!