Játékon nyert készülék mentette meg az életüket

Három felnőtt és két gyerek él abban a vásárhelyi házban, ahol néhány napja gázszivárgás miatt jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A készüléket Angyal Afrodité a katasztrófavédelem internetes játékán nyerte - most ennek köszönhetik, hogy nem esett bajuk.

Antal Sándor

Ennél a konvektornál volt gond. Angyal Károly központi fűtésre váltana.  Fotó: Antal Sándor


– A legbelső szobában jelzett a szén-monoxid-érzékelő. Azonnal kinyitottuk az ablakokat, lekapcsoltuk a fűtést, és kimentünk a házból, közben értesítettük a tűzoltókat – emlékezett vissza a néhány napja történtekre [namelink name="Angyal Beatrix"]. A vásárhelyi nő elmondta, az egyik gázkészülékhez csatlakozó vezetékből szivárgott a gáz, azért jelzett a készülék.


– Hiába csak az egyikkel van gond, a szolgáltató biztonsági okokból lezárta a konvektorokat, a bojlert, csak a tűzhely maradhatott üzemben – folytatta Beatrix, aki két gyermekével, testvérével és édesapjával él a vásárhelyi Kalap utcai házukban.


– A fürdés most kicsit körülményes, de vásároltunk egy villanybojlert, amivel ez hamarosan megoldódik – ezt már [namelink name="Angyal Károly"], Beatrix édesapja mondta. A férfi hozzátette, központi fűtés kialakításán gondolkodnak, amit a szakemberek is ajánlottak nekik. Mindennek a költsége több mint félmillió forint, amit a jelenlegi helyzetükben nem tudnak kifizetni.


Házukat most kandallóval próbálják felfűteni, és ha szükség van rá, hősugárzót is használnak a két kisgyermek miatt. Tegnap, amikor náluk jártunk, csengetett a postás, és hozta a gázszolgáltató levelét. Károly bontotta fel, ebből derült ki, csak a felújítás után engedélyezik újra, hogy gázzal fűtsenek.


A család a szén-monoxid-érzékelőnek köszönheti, hogy mindenki életben maradt. – A másik lányom, Afrodité még az év elején a katasztrófavédelem Facebook-oldalán indított játékra jelentkezett, majd nyert. Három ilyen készülékünk van, de csak ez jelzett. A másik kettő olcsóbb típus – tette hozzá Károly.


[namelink name="Angyal Afrodité"] a szervezet közösségi oldalán az egész családja nevében mondott köszönetet. A lány úgy fogalmazott: „ha nincs a nyereményjáték, már öt ember nem élne. Nem tudjuk elégszer megköszönni, meghálálni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!