Az év házi gyermekorvosa lett a vásárhelyi Kozma János

A hódmezővásárhelyi Kozma János lett Az év házi gyermekorvosa - a díjat most először ítélték oda. Kozma doktor lassan 60 éve gyógyítja a gyerekeket. Első betegeinek már unokái vannak.

Kovács Erika

– Amikor kimondták a nevem, nagyon meglepődtem. Megvallom őszintén, akkor sem lettem volna csalódott, ha nem én kapom a díjat – mondta Kozma János, akit a fővárosi díjátadó ünnepség után telefonon értünk utol.


A Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete hét évvel ezelőtt alapította Az év családorvosa a Kárpát-medencében díjat. A házi gyermekorvosok versenyét azonban idén hirdették meg először. A szavazás május elején zárult. Kozma doktor egy pécsi kollégájával maradt versenyben. Hogy melyikük kapja az elismerést, az az ünnepségen derült ki.


Mint azt vidéki kiadásunkban megírtuk, Kozma doktor jövőre kerek évfordulót ünnepel, 60 éve gyógyítja a hódmezővásárhelyi gyerekeket. A város tulajdonképpen a szerelemnek köszönheti több nemzedék doktor bácsiját. A méhkeréki származású orvos nem akart túl messzire kerülni a menyasszonyától, aki akkor utolsó éves volt a szegedi tanárképző főiskolán. Kozma János ezért választotta munkahelyéül Vásárhelyet, ahol azelőtt sohasem járt.


A díjat [namelink name="Balog Zoltán"] miniszter adta át, aki az ünnepségen úgy fogalmazott, a családorvos a legjobb emberi erőforrás a közösségek életében.

Címkék#év orvosa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!