Február óta nincs közvilágítás a kertvárosi Kodály utcán

Hódmezővásárhely - Három hónapja sötétült el a Kodály Zoltán utca a vásárhelyi Kertvárosban. A lakók azóta próbálták elérni, hogy megjavítsák a lámpákat, hiába. Az érintett kandeláberek eddig nem a DÉMÁSZ-hoz tartoztak.

Máté Gergely

– Ez egy elöregedett városrész, de úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van a világossághoz – fogalmazott [namelink name="Sándor Istvánné"] a Kodály Zoltán utcán. Az ott lakók arra panaszkodnak, hogy hónapok óta nem működik a közvilágítás.


– Február 27. óta már nem világít a villany a ház előtt, ezt követően pár nappal kerestem meg a DÉMÁSZ-t – kezdte [namelink name="Szentandrási Imre"], aki ugyanabban a házban lakik. Ő intézte az ügyet. – Nagyon illedelmesen beszéltek velem, azt mondták, hogy ők itt nem tudnak segíteni, az önkormányzatot keressem meg. Ott pedig arról tájékoztattak, hogy a város elégedetlen a jelenlegi karbantartókkal, de májustól más látja el ezt a feladatot – mondta a rokkantnyugdíjas férfi.


– Végül az önkormányzatnál több emberhez is elirányítottak, és arról tájékoztattak, hogy az egész városban folyik karbantartás. Szerintem három hónapnak elégnek kellene lennie, hogy ezt megoldják. Beszéltek arról is, hogy hálózati probléma miatt hibásodhatott meg, de ez engem nem érdekel, csak az, hogy világítson esténként – mondta Szentandrási Imre.


A kertvárosban már több helyen is panaszkodtak a hosszú ideje tartó vaksötétre. A Kodály utcában már több lámpa nem világít esténként, de a Rudnay, a Kohán és a Takács Ferenc utcákon is többen panaszkodnak.


A DÉMÁSZ nemrégiben kötött megállapodást Hódmezővásárhely önkormányzatával. Ez lehetővé teszi, hogy a város a szolgáltatóval „elindítsa a már bejelentett és korábban jelentkező hibák felderítését és javítását azokon a területeken is, ahol eddig erre szerződés hiányában nem volt lehetősége" – áll a DÉMÁSZ-tól kapott válaszban. A közvilágítás állapotának felmérése jelenleg is folyik, 74 kandelábert újítanak fel Hódmezővásárhelyen. A hibabejelentést a szolgáltató ügyfelei ezentúl már a DÉMÁSZ-nál is megtehetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!