Nem tesznek ki papírt, mert úgyis kilopják a vécéből - illemhelyeket jártunk végig Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Akadnak olyan helyzetek, amikor idegen illemhelyet vagyunk kénytelenek használni. Vásárhelyen tettünk egy kört, közintézményt, sörözőket és nyilvános vécéket is útba ejtve - a kép jó.

Imre Péter

– A polgármesteri hivatal vécéje nagyon tiszta, ott nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés – közölte a vásárhelyi Andó András, amikor a város illemhelyeinek állapotáról faggattuk. Elmondta még, a tisztaság általában jellemző az éttermeknél, sörözőknél is, de akadnak igénytelenebbek. Ez a megállapítás főleg a kisebb, külvárosi egységekre igaz. – Néhány helyen nincs vécépapír, amit egyfelől megértek, mert amint kiteszik, úgyis ellopják – közölte.


A Sport vendéglőnek, ahol beszélgettünk, az a specialitása, hogy a vécén belül egy western mintájú csapóajtó vezet a „tetthelyre", ahol tisztaság van.

Andó András a Sport vendéglő illemhelyére nem panaszkodott. Fotó: Imre Péter

Andó András a Sport vendéglő illemhelyére nem panaszkodott.

Fotó: Imre Péter

Egy másik sörözőben – mert a Sport neve ellenére az, a hőskorban működött étteremként –, a Fehér Akácban nagyon erős, kellemetlen vegyszerszag fogadott, de ez arról tanúskodik, takarítják. Kicsit furcsa, hogy

a mosdó kívül, a vendégtérben helyezkedik el, és ottjártunkkor nem volt kéztörlő.


A Sarokház presszóban sincs baj a tisztasággal.


Az Erzsébet-kórház vérellátó osztályán és a járóbeteg-szakrendelés új épületében megfelelő a higiénia.


A pálmát, ha lehetne ilyet kiosztani, a városháza vécéje vinné el: tisztaság, elektromos kézszárító, a piszoárnál önműködően, amint odalépünk, indul az öblítés. Hasonlóan jó körülmények vannak a Hódi Pál utcán, a parkban két éve nyitott illemhelyen. Az életkori sajátosságokat is figyelembe véve külön van fiú és lány, férfi és női részleg. Több helyütt a mozgáskorlátozottakra is gondoltak.

Maszlag Pálné Mária rendszeresen takarít a buszpályaudvari vécében. Fotó: Imre Péter

Maszlag Pálné Mária rendszeresen takarít a buszpályaudvari vécében. Fotó: Imre Péter

Az egyik legforgalmasabb nyilvános illemhely – működik még a Népkertben, a már említett Hódi Pál utcai téren az új és a piacon – a buszpályaudvaron van. Nem a szokványos „budiképet" mutatja: szőnyegek, falvédők, virágok fogadják a belépőt.


– Úgy nevezem, hogy ez otthonos, családias vécé – mondta az üzemeltető, Maszlag Pálné Mária. – Többen elégedetten jegyzik meg, tisztaság és jó illat van. Ehhez rendszeresen és lelkiismeretesen kell takarítani. Szerencsére az átlag, sőt inkább a többség kulturáltan viselkedik, vigyáz a rendre, a tisztaságra – zárta mondandóját Mária.

Címkék#mosdó#WC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!