A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat karácsonyán

A cigány nemzetiségi önkormányzat karácsonyi gáláján csomagot hozott a gyerekeknek a Mikulás Vásárhelyen. Azt kérte, fogadjanak szót a szüleiknek.

– Nemcsak cigány gyerekeket hívtunk a rendezvényre, hanem mindenkit, akit érdekelt a programunk – mondta Matyi Sándor, a hódmezővásárhelyi cigány nemzetiségi önkormányzat képviselője a péntek délutáni karácsonyi gálán.


A rendezvény már hagyományos, minden évben megszervezi a nemzetiségi önkormányzat. – Nem különböztetjük meg a cigány és magyar gyereket, mindenki kap a Mikulástól csomagot is. A célunk az, hogy elősegítsük a cigány-magyar békés együttélést. Úgy véljük, fontos, ha a gyerekek még egészen kis korukban megtanulják, hogy a cigány szó nem bőrszínt jelent, hanem egy népcsoportot jelöl. A kultúránknak számos olyan területe van, amit a többségi társadalom szeret, például a zenénket, a táncainkat vagy az ételeinket. Hogy erősítsük a kapcsolatot, számos alkalommal megyünk az óvodákba – mondta a nemzetiségi képviselő.

 

Karácsonyi gálát rendezett a vásárhelyi roma önkormányzat - GALÉRIA. Fotó: Kovács Erika


A karácsonyi gálán a Truffaldino Bábszínház műsorát láthatták a kicsik és szüleik. A déligyümölcsöt és édességet tartalmazó csomagot a Mikulás adta át a gyerekeknek. Arra kérte őket, hogy mindig fogadjanak szót a szüleiknek. A csomag mellé egy évre elegendő jóságot is osztott, az anyukáknak pedig két hét türelmet.


A gálán autentikus cigánytáncokkal fellépett a hódmezővásárhelyi Ajtai Attila, majd az apátfalvi Károlyi-trió zenélt.

  Fotó: Kovács Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!