Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

100 éves a székkutasi Juliska néni

Székkutas - 100 évesen is olvassa a Délvilágot a székkutasi Kiss Mihályné, Juliska néni, aki ma ünnepli születésnapját. 85 éves férje szerint az él sokáig, akit igazán szeretnek.
Reggelente járókerettel sétál ki postaládájukhoz a Délvilágért a székkutasi Kiss Mihályné, aki ma ünnepli 100. születésnapját. Juliska néni persze olvassa is lapunkat. Igaz, ma már csak a nagybetűket látja jól. Kiderült: Kissék 1948 óta a Délvilág hűséges előfizetői.

– Szép ruhába pöndörítem Juliska nénit, s jöhet a fotózás – közölte kedélyesen Rostásné Ilike, az idős pár ápolónője. – Nem mindegy, hogy mit adok rá. A múltkor is megjegyezte, fekete ruhát nem akar felvenni, mert ahhoz még nem öreg – mesélte az ápolónő.

Közben megérkezett az ünnepelt. A 85 éves férj rajongva puszilgatta születésnapos párját. – December 3-án ünnepeljük az 55. házassági évfordulónkat – jegyezte meg Miska bácsi, miközben szeretettel ölelte feleségét. Mutogatva kommunikálnak, mert a néni nem hall. A Juliska néni születésnapi meghívóján szereplő idézet mindent elmond kettejük kapcsolatáról. „Az él sokáig, akit igazán szeretnek" – olvasható a lapon. Miska bácsi szerint a szeretetteljes kapcsolat a hosszú élet titka.

Az idős házaspárnak nem született gyermeke. Juliska néni 18 évesen költözött Székkutasra, ahol varrónőként dolgozott, Miska bácsi pedig cipészként.

A Székkutason élő 100 éves Juliska néni és a 85 éves Miska bácsi még ma is nagyon szeretik egymást. Fotó: Tésik Attila
A Székkutason élő 100 éves Juliska néni és a 85 éves Miska bácsi még ma is nagyon szeretik egymást.
Fotó: Tésik Attila

– Már egy lakodalomban kinéztem magamnak Juliskát. Nagyon szép nő volt – magyarázta a férj. Később a helyi szövetkezetben ismerkedtek össze. 50 évig méhészkedtek, szeretik az állatokat. Tartanak disznót, sőt disznóvágást is. Miska bácsi imád főzni. Kedvencük a töltött káposzta. Nemrég még Juliska néni is segített neki a konyhában. Krumplit, zöldséget pucolt – mesélte a férj, aki búcsúzóul annyit mondott: egy év múlva ismét találkozunk.

Miniszterelnöki üdvözlet

Harminc vendéget hívtak mára a gondozási házba Juliska néni születésnapi ünnepségére. A 100 éves Kiss Mihálynét már Varga Sándor, a falu polgármestere is köszöntötte, aki átadta Juliska néninek Bajnai Gordon miniszterelnök díszoklevelét. A jogszabályok szerint 100 ezer forint jár annak, aki betölti a 100. életévét.

Olvasóink írták

 • 6. Zorán 2010. január 06. 18:58
  „GRATULÁLOK NEKI ÉS A FÉRJÉNEK!!!!!!!!”
 • 5. babocska 2009. november 29. 17:21
  „Remélem a z oklevél mellé Gágá Gordonka a 100 ezer forintot is mellékelte,mert úgy dukálna.”
 • 4. airwaves 2009. november 28. 11:39
  „Szép ez a történet! Csak ilyet akarok olvasni! Isten éltesse Őket!”
 • 3. utazó81 2009. november 28. 09:33
  „További jó egészséget kivánok nekik.
  Gordonka a díszoklevél mellé remélem a 100000ft-ot is elküldte.”
 • 2. dömdödöm 2009. november 28. 07:38
  „éljenek sokáig, nagyon aranyosak!”
 • 1. .suhym. 2009. november 28. 07:11
  „Isten éltesse a nénit még sokáig!:)))))))))))
  Jó egészséget neki.)))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korlátlan belépés - bérlettel

Január elsejétől ismét korlátlan belépést biztosít a vásárhelyi strandra az éves bérlet, amellyel az idén csak százszor lehetett bemenni. Tovább olvasom