Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

100 éves legidősebb előfizetőnk

Mindszent - A mindszenti Szabó Katalin Szent György napján, április 24-én született, 100 éve. Ő a legidősebb és az egyik legrégebbi előfizetőnk. Már csak a címeket és a nagyobb betűket tudja elolvasni, de azért mindennap átlapozza a Délmagyarországot.
 Népes család

Kati néninek népes a famíliája: 2 gyerek (lánya és fia, utóbbi már elhunyt), 8 unoka, 13 dédunoka, 11 ükunoka. Április 24-én született, de a családi ünnepet az elmúlt hétvégén tartották. Hétfőn pedig otthonában köszöntötte – a kisváros önkormányzatának nevében – Zsótér Károly polgármester és Bagitáné Szécsényi Mária alpolgármester.

– Úgy emlékszem, a Csongrád Megyei Hírlapnak alapításától, 1944 óta előfizetője a család – mondta a mindszenti Szabó Katalin, aki április 24-én ünnepelte 100. születésnapját. Elmondta, édesanyja halálakor örökségül maradt rájuk, és a fiával ügy döntöttek, nem mondják le az újságot, amelynek ma már Délmagyarország a neve. A jobb szemére nem lát, a bal sem tökéletes, az újságban ezért csak a címeket és a nagyobb betűket tudja elolvasni, mégis mindennap várja a lapot, a fontosabb eseményekről az tájékoztatja.

– Nagyon gyengén látok, az újságban a kisebb betűk, a televízióban a képek, az utcán az emberek szürkék, mintha állandóan köd lenne előttem. Amikor üdvözölnek, azt látom, hogy integetnek, jár a keze valakinek, de azt már nem, hogy az kicsoda – árulta el a szépkorú asszony, akit helyi kézbesítőnk, Gál Gyula ajánlott a figyelmünkbe.

– Nem volt könnyű életem, de nem panaszkodom, sok szép is akadt benne. Rengeteget dolgoztam cselédként, marokszedőként cséplőgépnél, téeszben, sok helyen megfordultam, még a Tiszán túl is, ott is akadt munka – mesélte a jó kedélyű, Andrássy utcai házában egyedül élő, magát ellátó asszony. Népes családja látogatja, segít neki, és a szomszédok is gyakran átnéznek hozzá.

Az újságban már csak a címeket és a nagyobb betűket tudja elolvasni a 100 éves mindszenti Szabó Katalin. A szerző felvétele
Az újságban már csak a címeket és a nagyobb betűket tudja elolvasni a 100 éves mindszenti Szabó Katalin. A szerző felvétele

Születésnapjára rengeteg virágot kapott, de nem tartotta meg ezeket: hozzátartozói kivitték a virágokat a temetőbe a szülei, testvérei sírjára. Minden újabb napot ajándéknak tekint. Az egészségével több probléma van – megjegyezte: mit várjon már ilyen idősen az ember. De nem ül állandóan az orvosnál. – Az újságon kívül a tévét kedvelem, a Magyarország, szeretlek! című műsort rendszeresen nézem, a filmeket nem, a legtöbben folyik a vér, bunyóznak, ütik-verik egymást. A legutóbbi cikket, ami megjelent rólam, a szomszédok mutatták nekem és eltették – büszkélkedett Kati néni, lapunk legidősebb előfizetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlélte az erdőtüzet is az Év tűzoltója

28 éve véletlenül lett tűzoltó Kovács Sándor, aki ezt egyáltalán nem bánta meg. Tovább olvasom