Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

10 millió forint és strandbelépő a rendőröknek

Hódmezővásárhely - 10 millió forinttal támogatja a vásárhelyi önkormányzat az idén is a városi rendőrkapitányságot – döntött tegnap a közgyűlés. Tavaly 15 százalékkal kevesebb bűncselekmény történt Vásárhelyen, ahol a képviselők családi strandbelépőt is megszavaztak az egyenruhásoknak. Újra napirenden volt a helyi tömegközlekedés átszervezése is.
2337 bűncselekmény történt tavaly Vásárhelyen. 15 százalékkal kevesebb, mint 2010-ben. Az esetek 50 százalékát sikeresen felderítették – hangzott el tegnap a vásárhelyi közgyűlésen. Rádi Norbert rendőrkapitány beszámolójában elmondta: 82 nap alatt oldottak meg egy-egy ügyet, amelyet kimagasló eredményként értékelt. Több jelentősebb bűncselekményt is kiemelt. 2010 elején ékszerrablási kísérlet történt egy belvárosi üzletben, ahol fegyvernek látszó tárggyal fenyegették meg az alkalmazottat, aki végül megfutamította a rablót. Nem sokkal később elfogták a vásárhelyi férfit, akit a napokban 8 év fegyházbüntetésre ítéltek – tudatta a rendőrkapitány.

– Csongrád megyében közel másfél évtized óta kiegyensúlyozott a közbiztonság. Ehhez a vásárhelyi kapitányság is hozzájárul – mondta Lukács János dandártábornok, megyei főkapitány. Lázár János polgármester is elismeréssel szólt a vásárhelyi rendőrök munkájáról, és 2012-ben is 10 millió forint önkormányzati támogatást javasolt a kapitányságnak. Molnár Lászlóné (Jobbik) képviselő felvetette: az anyagi segítségen túl a rendőrök kapjanak családi belépőt a városi strandra a rendkívüli hóhelyzetben tanúsított helytállásukért. A 10 millió forintot és a belépőt is megszavazták a képviselők.

A közgyűlés a helyi tömegközlekedés ügyét is tárgyalta. Elhangzott: a város lakosságának 2–2,5 százaléka, mintegy 1000-en használják rendszeresen a buszjáratokat. Az iskolajáratok finanszírozása, amelyekkel 200 gyermek utazik, évi 30 millió forintba kerül az önkormányzatnak. A sulibuszokra viszont szükség van – döntötték el a képviselők. Fontosak a dolgozókat szállító buszok is. 3 műszakra 20–25 járatpárban gondolkodnak. Ugyanakkor egyeztetnek a Tisza Volánnal arról, hogy a helyközi járatokat a városon belüli közlekedésre is használhassák a vásárhelyiek. A helyi tömegközlekedés témáját a március 14-i rendkívüli közgyűlésen folytatják.

Olvasóink írták

 • 4. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. március 02. 12:48
  „A kihaltság logikájában lehet valami, lassan az igénytelen jokeren kívül nincs más szórakozóhely, így jóhogy átalussza mindenki a szombat estét, de hát logikus, egy ilyen adósságokban fürdő város megbélyegzett polgárai nehogymár eljárjanak szórakozni, meg amúgy is csak pihenten lehet összehozni a giga építményadóra valót.”
 • 3. howatowabb 2012. március 02. 09:12
  „Csak nekem visszás kicsit ez a fürdőbelépő? Lemosni az év közben felrakódott szennyet, vagy miért? ;-)”
 • 2. pixelplus 2012. március 02. 08:28
  „ezen a 15%-on nep lepődök meg. mióta fel van túrva a városközpont olyan kihaltság van a régen nyüzsgő belvárosban, hogy hihetetlen - szerintem még a bűnözők is inkább otthon maradnak:)”
 • 1. Egyolvasó 2012. március 02. 06:47
  „Gratula a rendőröknek, csak Vásárhelynek van rendőrsége?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztusig felújítják a „banneriskolát"

A vásárhelyi önkormányzat 2007-ben eladta az internetes Generál Média Kft.-nek a Vöröskereszt utcai egykori iskolaépületet. Tovább olvasom