Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

1138 szavazat különbség Vásárhelyen

Munkája révén minden nap bejárja a város környékét, a külterületet Benkő Zsolt, aki az ötvenöt vásárhelyi képviselőjelölt közül a legtöbb szavazatot – 1156-ot – gyűjtötte. Fölényesen győzött. A legkevesebb voksot – mindössze 18 szavazatot – Földvári László, a PMK korábbi igazgatója szerezte.
A nagyításhoz kattintson a képre!
Befejeződtek az önkormányzati választások, mindenhol kialakult a végeredmény, kiderült, a következő négy esztendőben kik irányítják az adott település életét. Mandátumot fölényesen, meg leheletnyi különbséggel is lehet nyerni. Vásárhelyen túlnyomórészt az elsőre akadt példa.

Az utolsó, vagyis a tizennegyedik választókerületben vállalta a megmérettetést az újonc Benkő Zsolt (Fidesz-MDF). A 33 éves agrármérnök Kis Irén helyett indult. A fiatalember magabiztosan nyert, ugyanis a leadott 1477 érvényes szavazatból 1156-ot (78,27 százalék) kapott. Az első ciklusát kezdő Benkő azzal is dicsekedhet, hogy az ötvenöt jelölt közül ő kapta a legtöbb voksot.

– A városban létrejött összefogásnak, valamint a saját munkámnak köszönhetem ezt az eredményt. Bíztam a választók józanságában, s így a győzelemben. Nagyjából ekkora különbséget vártam köztem, s a második helyen végzett szocialista jelölt között – nyilatkozta Benkő Zsolt.
Hozzátette, a választók bizalmát elsősorban azzal sikerült elérnie, hogy a külterületi koordinátorok összefogójaként január óta szinte naponként megfordult Kishomokon, Szikáncson, Erzsébeten, illetve a többi külterületen is, így mindenki jól ismerte.

– A közgyűlésben is azon dolgozom majd, hogy a városon kívül élőknek minél jobb sora legyen. Az egyik legfontosabb feladatnak a tanyavilág újbóli felélesztését tartom, mint ahogy azt a Homokháton is teszik – mondta.

A legtöbb szavazatot kapott képviselőjelöltön kívül arra is kíváncsiak voltunk, vajon ki gyűjtötte össze a legkevesebb voksot. Az 1. számú választókerületben, vagyis a Belvárosban induló Földvári László mindössze 18 szavazatot szerzett.

A Polgári Szövetség Vásárhelyért színeiben induló férfi ezzel a voksok 1,31 százalékát kapta. Csak összehasonlításként: ebben a kerületben a győztes, Almási István (Fidesz–MDF) 782-öt gyűjtött, ami 56,91 százalék.
Megkeresésünkre Földvári László szűkszavúan csak annyit közölt, hogy nem kívánja kommentálni az elért eredményét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Kampányzáró'' falfirka Vásárhelyen

Fenyegető falfirkát írt valaki Bacsa Pál kerítésére a péntekre virradó éjjelen Vásárhelyen. A… Tovább olvasom