Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

113 embertől megvonták a támogatást Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Már 113 embertől vonta meg az önkormányzat a rendszeres szociális segélyt, mert bár egészségi állapota engedte volna, nem vállalta el a felkínált munkát – hangzott el a tegnapi vásárhelyi közgyűlésen.
A vásárhelyi közgyűlés nyitányaként Lázár János polgármester arra buzdított mindenkit, vegyen részt a június 7-i európai parlamenti választáson, majd Korsós Ágnes jegyző a voksolással kapcsolatos tudnivalókat ismertette. Az ezt követő napirend előtti felszólalásokban az első körön túljutott sikeres pályázatokról számoltak be az intézményvezetők, ezeknek köszönhetően több százmillió forint kerülhet a vásárhelyi oktatásba, foglalkoztatásba. A deszegregációhoz kapcsolódó, az iskolákat érintő integrációs programot pedig Brüsszelben is bemutathatják a helyi szakemberek.

Almási István alpolgármester a közcélú munkáról szólva elmondta, hogy eddig 308 rendelkezésre állási támogatásban részesülőből csak 94-gyel tudtak szerződést kötni. Azt is közölte, hogy – a közcélú munkában való részvétel visszautasítása miatt – 113 esetben szüntették meg az eddig rendszeresen folyósított szociális segélyt. Az együttműködést megtagadók, mint arról már beszámoltunk, 3 évre kiesnek a rendszerből, valamint felülvizsgálják azt is, a korábban kiutalt segélyekre, támogatásokra jogosultak voltak-e. Amennyiben nem, a teljes megkapott összeget vissza kell fizetniük az érintetteknek. Ehhez kapcsolódik, hogy a legszegényebbek megsegítésére – idén áprilistól – ingyenebédet oszt a város a Cseresnyés-kollégiumban és a Corvin-iskolában, előbbiben a jelentkező 50-ből 7-en, utóbbiban a 29-ből 8-an nem vitték el az ételt. Esetükben, ha ez a „mulasztás" rendszeressé válik, azt igazolják, nem rászorulók, így ők is elesnek mindenfajta szociális segélytől. Pedig ez 12–15 ezer forintos támogatásnak felel meg személyenként havonta.

Kallai Árpád
Visszafizettetik a korábbi segélyt is, ha az igénylő nem volt jogosult.
Fotó: DM/DV

Szaporodnak a vérszívók, a szúnyogok, valamint a kullancsok – felmerült, mikor irtják őket Vásárhelyen és Mártélyon az üdülőterületen. Kiss László képviselő felvetésére Ékes József, a városüzemeltetési csoport vezetője közölte: a kullancsokat – a Kása-erdő erősen fertőzött terület – az Európai Unió előírásai szerint idéntől nem lehet kemikáliákkal irtani, csakis az egyéni védekezés (például zárt cipő és ruha viselése) lehetséges, de a szúnyogok irtását a közeljövőben elkezdik.

Kallai Árpád marad a kórház főigazgatója

Zárt ülésen tárgyalta a vásárhelyi képviselő-testület az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatói székére meghirdetett pályázatot. Az ezt követő sajtótájékoztatón Lázár János polgármester bejelentette: a képviselő-testület egyhangúan támogatta a jelenlegi vezető, Kallai Árpád (képünkön) pályázatát – a szegedi szakembert újabb öt évre, 2014. december 31-éig megbízták a feladattal.

A főigazgató szakmai munkáját példaértékűnek, az intézmény helyzetét stabilnak ítélték a képviselők – ez indokolta a döntést. Lázár kiemelte, hogy 2004-től Kallai kivezette a kórházat az akkori kaotikus állapotból, s a két évvel ezelőtti kényszerű struktúraváltást is sikeresen vezényelte le, a pénzügyek kezelhetők, az intézmény fizetőképes.

Kallai elmondta, az elvárásoknak a jövőben is igyekeznek megfelelni, ezért komplex, egymásra épülő ellátórendszert akarnak kialakítani, melyben hangsúlyos lesz a megelőzés, a sürgősségi ellátás és a diagnosztika is.

Olvasóink írták

 • 11. cipész 2009. május 11. 11:22
  „Nézzétek meg a hódfót hány van ideggel leszázalékolva.
  Az idegorvosnőhöz volt egy személy aki vitte a pácienseket, és már ideg beteg is lett.
  Ez a nő személy volt látható az egyik újság lapján is és a közmeghallgatáson már nem telefonál, hanem be megy a gyönyörű festett hajával.Itt egy nagyon mocskosság folyik.Független orvosszakértői bizottság kellene a vizsgálatokhoz.Amikor mennek a bizottság elé, tényleg nem normális képet mutatnak, hisz be vannak gyógyszerezve.Szép napot mindenkinek, és ne is bosszankodjunk mert mi is ideg betegek leszünk.”
 • 10. samsung02 2009. május 11. 09:50
  „MI ÉRT Orditana a Fidesz .Az országgyülés szavazta meg .Tellyesen korekt a döntés .”
 • 9. Janka2 2009. május 11. 09:09
  „Én felülvizsgáltatnám az "ideggel" leszázalékolt rokkant nyugdíjasokat is. Szerintem ott is lehetne egy keveset spórolni, és nem csak az etnikum van ilyen módon "sajnálatos helyzetben".”
 • 8. totya66 2009. május 09. 14:23
  „Azért kíváncsi volnék ha ugyanezt az MSZP csinálná hogy ordítana a FIDESZ.”
 • 7. kamera 2009. május 09. 14:02
  „Végre valami !!!”
 • 6. Norman_Bates 2009. május 09. 06:52
  „HE-HE!!! takarodjatok dolgozni büdös cigányok!!!!!
  még több ilyet , még több ilyet!!!!!
  Minden olyan megszorítást, ami negatív kihatással van a cigányokra, azt én üdvözlöm”
 • 5. aranka2 2009. május 08. 21:25
  „Mi tagadás, nem vagyok a polgármester feltétlen híve, de a segélyezés ilyen megszorítása tetszik. Most kapott tőlem egy jó pontot.”
 • 4. Én2 2009. május 08. 17:22
  „Bemutathatnák, hogyan kell dolgozni és megélni a közmunkából, mivel a képen az úr látható”
 • 3. cipész 2009. május 08. 16:36
  „Na ez nagyon jó a képen Kallai, és az aláírás, pont egyezik.”
 • 2. trixi11 2009. május 08. 16:19
  „Nagyon helyes!”
 • 1. dodó 2009. május 08. 16:17
  „Kérdés: a 113 emb... állampolgár között hány fő fehér bőrű van???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török és Gyarmati Dezső a névadó Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Gyarmati Dezső olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóról, szövetségi kapitányról kapja új nevét a vásárhelyi sportuszoda. Tovább olvasom