Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

12 ezren látták a Picasso-kiállítást

Hódmezővásárhely - Holnap visszaszállítják Vásárhelyről Picasso kerámiáit és linómetszeteit Franciaországba. A tárlatnak 12 ezer látogatója volt, ami a Tornyai-múzeum igazgatója szerint példátlanul jó eredmény.
Véget ért a Picasso Vásárhelyen című kiállítás az Alföldi Galériában. Nagy Imre múzeumigazgatótól tudjuk, hogy a tárlatnak több mint 11 ezer 800 nézője volt, ami kiemelkedő eredmény az 50 ezres lélekszámú városban. Ha pedig azt nézzük, hogy az Őszi Tárlattal együtt 15 ezer látogatót számoltak meg – a különbség abból ered, hogy a nyitónapon nagyon sokan nem jutottak be a Picasso munkáit bemutató termekbe, csak a kortárs művek seregszemléjét tudták megnézni –, akkor gyakorlatilag minden harmadik vásárhelyi megfordult a galériában az elmúlt két hónapban.

Szőnyi Miklós, a múzeum munkatársa leemeli az első darabot. Fotó: Tésik Attila
Szőnyi Miklós, a múzeum munkatársa leemeli az első darabot.
Fotó: Tésik Attila

A kiállítás vasárnap bezárt, ma pedig már el is viszik azt a nyolc kerámiát, amelyet a fővárosi Ludwig Múzeumtól kaptak kölcsön. A francia szállítók holnap érkeznek, és csomagolni kezdik a vallauris-i darabokat, amelyekkel – ha minden jól megy – még holnap elindul a kamion.

Arra a kérdésre, miszerint készül-e a múzeum hasonlóan nagy dobásra a közeljövőben, Nagy Imre elmondta: nemrég egyeztetett Lázár János polgármesterrel, s abban maradtak, a gazdasági helyzet miatt nem valószínű, hogy jövőre világhírű alkotó munkáit láthatja a közönség. Tervezik viszont, hogy többek között Erdős Péter festőművész gyűjteményes kiállításának ad majd helyet a galéria.

Olvasóink írták

 • 5. Én2 2008. december 04. 12:39
  „fleto666- örülök a kezdeményezésésének és támogatom, nem szabad mindenbe beleegyeznünk amikor a kisembereket és a nyugdíjasokat súlytják ők meg élnek tovább mint marci hevesen.
  Jó ötlet csak meg lehetne valósítani. Mi küldtük oda őket az igaz de a törvényt hogy ingyen pénzt vehessenek fel azt nem a kis ember készítette. Maguknak alkották.
  Egyzó mint száz, számla nélkül semmi kifizetés, csak az a baj a mi országunkban, hogy fiktív számlát is lehet kapni , De jó az ötlet és próbálkozni kell
  Sok sikert.”
 • 4. skorpio21 2008. december 04. 05:06
  „Azt,hogy miként kerül ez a téma a Picasso cikk alá nem tudom,viszont én támogatom a kezdeményezést!
  vadlab!
  "mindenképp az emberek eszébe fog ez jutni amikor ikszelni kell majd."
  Érdekes módon az efféle pénzügyekben akkora az egyetértés,politikai hovatartozásától függetlenül minden képviselőnk a saját pénzével kapcsolatban elfogult.
  Az is érdekes,hogy 1-1 riportot hallgatva az jön le,hogy minden képviselő támogatná a költségtérítés elszámolását,de mire dönteni kellene mégsem szavazzák meg!
  No ebben segít majd nekik a népszavazás!”
 • 3. vadlab 2008. december 03. 17:27
  „Szerintem sem kell aláírást gyüjteni. Mi küldtük oda Őket hogy képviseljenek minket. Sajnos nagyon kevés az erre irányuló tevékenységük, hogy is gondolná valaki azt hogy majd a nép szavazza meg hogy az Urak hány százalékot fognak adózni. Véleményem szerint ez hatalmas felzúdulást váltott ki az emberekből, de mindenképp az emberek eszébe fog ez jutni amikor ikszelni kell majd. Nincs senkisem odabetonozva a képviselői székéhez!”
 • 2. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 03. 11:04
  „FLETO666! Semmi értelme az aláírások gyűjtögetésének. Ezek a gyílkosok nagy ívben tójnak az egészre! Nem az aláírás gyűjtögetése a mególdás ha nem talpra kellene állni és erővel leverni őket! Csak hát a Magyar az bírka nép és nagyon gyáva is! Ezért is mernek mindent megtenni a gyílkosok! De amíg csak aláírást gyűjtögetünk és csak mórgolódunk addig itt biztosan nem lessz változás! TALPRA MAGYAR! ÉBREDJ BÍRKA!!!!!!!”
 • 1. fleto666 2008. december 03. 05:31
  „TOVÁBBÍTSD!
  http://www.seresmaria.hu
  Magánszemélyként, négy gyermekes anyaként aláírásgyűjtést indítottam, melynek célja a 386 országgyűlési képviselő költségtérítésének szigorítása, pontosabban, hogy csakis a számlákkal alátámasztott kiadásaik után járhasson nekik költségtérítés, ahogy ezt elvárják mindenkitől az általuk hozott törvények alapján - ami sajnálatos módon rájuk még sem vonatkozik!
  Az Országos Választási Bizottság által hitelesített kérdésem így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"
  Több mint száz olyan parlamenti képviselő van, aki az elmúlt ciklusban 17 millió forintnál nagyobb összegű költségtérítést kapott adómentesen, bármiféle bizonylat felmutatása nélkül! A költségtérítéseken kívül nagyon sok más kiváltságuk is van, de most hogy bajban van az ország, még sem magukon kezdik a megszorításokat. Hogy kiken, azt mindannyian érezzük.
  Sajnos igen szűk csatornákon tudom népszerűsíteni az aláírásgyűjtést, pedig csak 4 hónapot ad a törvény erre. Van egy honlapom (www.seresmaria.hu), ahol minden lényeges információ megtalálható, valamint letölthető és kinyomtatható az aláírásgyűjtő ív, amit fénymásolni is lehet. Ha sikeres lesz az aláírásgyűjtés és megvan a 200 ezer aláírás, a népszavazást az EU-s választással egy időben lehetne megtartani, így nem kerülne szinte semmibe.
  Amennyiben támogatja a kezdeményezést , az íveket a következő címre kérném eljuttatni:
  Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122.

  Egyre több a baj és virul a korrupció, miközben a megélhetésünk egyre nehezebb. Erről viszont a honatyáink mintha tudomást sem akarnának venni. Üzenjünk nekik ezzel a 200 ezer aláírással!
  Üdvözlettel: Seres Mária

  u.i.: Kérem, egy válasz e-maillel tájékoztasson, ha számíthatok a segítségére.
  Az a legnagyobb támogatás, ha mindenkinek szól erről, akinek úgy gondolja, hogy érdemes!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 dolgozót küldtek el az Alföld Porcelán Edénygyárból

Hódmezővásárhely - Hatvan dolgozóját bocsátotta el a vásárhelyi Alföld Porcelán Edénygyár. Az… Tovább olvasom