Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

140 lakást adott már el Vásárhely

Hódmezővásárhely - Az akció 2018-ban is folytatódik Vásárhelyen. Továbbra is 40 százalékkal a piaci ár alatt vehetik meg a bérlők és azok egyenes ági leszármazottai, felmenői az eladásra kínált önkormányzati bérlakásokat.
A közel 400 meghirdetett ingatlan kétharmadára pályáztak a bent élők, és 140-et már értékesítettek. Az erről szóló szerződéseket is megkötötték. Ebből mindössze 4 vagy 5 az, amelyet nem a bérlők vásároltak meg – tudtuk meg Antal Istvántól, a vásárhelyi önkormányzat lakosságszolgálati irodájának vezetőjétől.

2016 közepén döntött úgy a város: értékesíti ingatlanjait. 396 lakás árát állapították meg az értékbecslők, és ajánlották azokat megvételre, főként az ott lakóknak. Az eddigi, már említett 140 vevőből húszan a CSOK-ot is igénybe tudták venni.
 A vásárhelyi Szabadság téren is több lakást kínál  megvételre a helyi önkormányzat. Fotó: Imre Péter
A vásárhelyi Szabadság téren is több lakást kínál megvételre a helyi önkormányzat. Fotó: Imre Péter

– Továbbra is az a cél, hogy az önkormányzati bérlakásokban élők ne bérlők legyenek, hanem tulajdonosok. A 2018-as évben szeretnénk eladni a még megmaradt, tulajdonosra váró 260 lakást – fejtette ki Antal István. Elmondta még: a Szabadság téren legalább 110 otthon vár régi-új gazdára, de akadnak ilyenek a Kertvárosban, az Éva utcában és az Andrássy úton is.

Megnyugtatásul közölte – több félreértés adódott már ebből –, az úgynevezett szociális bérlakásokban élőknek nem kell félniük, ezeket nem értékesíti a város, amely jelenleg közel 140 ilyen ingatlannal rendelkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

350 kamera figyeli Vásárhelyt, de csak a rendőrség láthatja a felvételeket

350 kamera figyeli Vásárhelyt, de csak a rendőrség láthatja a felvételeket
A jövőben tovább bővítik a kamerarendszert. Az önkormányzat számára nem hozzáférhetőek a felvételek.… Tovább olvasom