Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

15 méter magasból a levegőbe lépett, szörnyethalt

Tetőszigetelési munka közben szombaton lezuhant egy ötszintes vásárhelyi, kertvárosi ház tetejéről egy munkás. A mentőknek esélyük sem volt, a helyszínen szörnyethalt.
Tragikus volt a szombat Hódmezővásárhelyen. A kora délutáni órákban a Kertvárosban, a Medgyessy Ferenc utca 6. szám alatti ötszintes, négyemeletes ház tetején két férfi dolgozott, egyikük lezuhant a tetőről. A helyszínre kiérkező mentők nem tudtak segíteni, csak a halál beálltát állapíthatták meg. Megjegyzés: a járdáról is jól láthatóan, vagyis a tető szélén végezték a munkát.

– A lapostetős épület tetején ketten dolgoztak, a szigetelést végezte a Békés megyei, pontosabban mezőtúri alvállalkozó. Vizsgálatunk azt állípította meg, hogy a szigetelésre szolgáló bitumen elemeket illeszette, melegítette – a tető széle felé hátrálva – pörzsölővel az alvállalkozás tulajdonosa, vezetője, mikor „elfogyott" alóla a talaj, a levegőbe lépett, elveszítette az egyensúlyát és 15 méter magasból lezuhant. Azonnal életét vesztette – mondta el érdeklődésünkre Majláth Mihály, a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkavédelmi igazgatóhelyettese. Hozzátette: mivel az egyéni vállalkozók nem tartoznak a munkavédelmi törvény hatálya alá, a felügyelőség tovább nem vizsgálja az ügyet. De azt megállapították: a baleset a leesés elleni védelem teljeskörü hiánya miatt következett be. Sem kollektív védelemként védőkorlátot, sem leesés ellen védelmet biztosító egyéni védőfelszerelést nem alkalmazott az alvállalkozó.

Meghalt egy Medgyessy Ferenc utcai ház tetejéről leeső férfi Hódmezővásárhelyen szombat délután. Fotó: vasarhely24.hu
Meghalt egy Medgyessy Ferenc utcai ház tetejéről leeső férfi Hódmezővásárhelyen szombat délután. Fotó: vasarhely24.hu

A szerencsétlenség okait, részleteit a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, azt ki, vagy kik vonhatók a történtekért felelősségre – tudtuk meg a CSMRFK-tól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeverték Fifit és Pamelát

Maradandó sérüléseket okoztak két 6 hónapos keverék kutyának Vásárhelyen. Tovább olvasom