Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

180 közmunkást alkalmaznak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az első közmunkások már munkába álltak Vásárhelyen, s napokon belül feltöltik a 180-as létszámot – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Ambrus Norbert, a polgármesteri hivatal jogi iroda vezetője.
Az idén a munkaügyi központnál kell pályáznia az önkormányzatnak a napi 4 órás, 2-4 hónapig tartó, vagy a napi 8 órás, akár 12 hónapig tartó foglalkoztatásra. A most munkába állók közül 106-an a Városellátó és Beszerző Nonprofit Kft-hez kerülve parkrendezést, -karbantartást végez, 74-en az önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézményeket takarítják, vagy végeznek segédmunkát. Hasonló rövid távú munkára a város az idén 300 személyt alkalmazna, ugyanis akinek az idén nem lesz meg a legalább 30 igazolt munkanapjuk, azok jövőre nem kapnak bérpótló támogatást. Az önkormányzat februárban nyújtja be a hosszú távú közmunka támogatására a pályázatát. 100 álláskeresőt alkalmazna, akiket elsősorban a belvíz elleni védekezésben vetne be.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Tyt 2011. január 31. 16:20
  „Azt sem tudod mit dolgozom..”
 • 29. hasika 2011. január 31. 10:46
  „Tyt! A Te munkád sem megerőltető ha egész nap tudod Őket figyelni:)”
 • 28. Tyt 2011. január 30. 21:39
  „Napi rendszerességgel látom(tam) őket, volt hogy sikerült egész nap "megfigyelni" a vhelyi közmunkások tevékenykedését.. Másfél óra reggeli, majd rá fél órára egy óra tízórai. A kaja után pihenés, majd délutáni szieszta a padon. A tényleges munka a munkaidejük 10%-át sem teszi ki. Több nyugdíjastól hallom vissza (mivel ők mindig mindenhol ott vannak szerencsére), hogy ugyanez a tapasztalatuk.
  Itt a kertvárosban 4-5 férfi közmunkás folyamatosan teszteli a padok és a reggeli minőségét, dolgozni még nem láttam őket! (és ezek nema mostani -5C időjárásban)
  Kéne egy felügyelő nekik, aki a körmükre néz! Közmunka? nem. Közhenyélés!
  Akinek nem inge, ne vegye magára...”
 • 27. hm... 2011. január 29. 21:47
  „Köszi maros50. :)
  Sajnos Pepejeans sokan ilyen jeansben járunk. :D Van akinek 2 diplomája is van a baráti körben és ugyan ebben a helyzetben van, mint én. :S”
 • 26. Pepejeans 2011. január 29. 18:55
  „Kedves hm.. nagyon jól megfogalmaztad, igazad van. Üdvözöl egy másik álláskereső.”
 • 25. maros50 2011. január 29. 18:18
  „Kedves hm...!
  Általános tendenciáket írtam a munkanélküliségről és annak hatásairól.Nagyon szomorú,hogy diploma mellett közmunkát kell vállalnod.Rendkívül egyedi eset.A környezetemben is volt hasonló életsorsú ember.Nem olyan rég talákoztam vele és érdeklödtem munkája felöl és elmesélte,hogy a második diplomáját szerezte meg és azzal eltudott helyezkedni.Szívből kívánom,hogy találd meg a boldogulást a diplomádhoz illően.Ne add fel a reményt! Neked nem a közmunka dukál!”
 • 24. hm... 2011. január 29. 09:02
  „maros50:
  Ne hidd azt, hogy csak 8 általánost végzett emberek vannak közmunkán. Én is azon voltam, nekem diplomám van. Én nem válogatok, én mindig is dolgozni akartam és akarok is. Csak tudod ebben a mai nagy világban a sok leépítés és némely réteg az egyik nem elleni elitélése miatt, nem könnyen kapunk munkát jól páran. A másik sokunknak nincs sógor-koma-jóbarát, aki benyomja az embert valahova. Nekünk marad az, amit éppen az élet hoz. Azt se mond nekem, hogy nyomulja jobban. Túl vagyok azon is. Rengeteg helyre beadtam már (megjegyzem önéletrajzot is tudok írni) még sem kellettem, mert nem volt aki segítsen egy kicsit a bejutásban. Ilyen szép is ez a demokrácia! Szidjuk még az átkos Kádár-rendszert, ahol mindenkinek kellett dolgozni, és volt is hol. Az a bizonyos kisebbség sem tudta akkor kihúzni magát. Minden rendszernek meg van a hátúlütője, de ez a rendszer eddig a legrosszabb, szerintem.”
 • 23. maros50 2011. január 28. 17:52
  „9.gebe!
  Egyetértek a véleményeddel.Minden ember a saját sorsa alakításáért felelős.Ha ezt az életformát válassza erre az életmódra rendezkedik be hát tegye,de ne okoljon másokat.Az élet úgy kezdődik,hogy tanulás és képességeinek megfelelően keresi a boldogulását.”
 • 22. maros50 2011. január 28. 17:38
  „utazó!
  Majd kérdezd meg a nem vállalóktól amikor megvonják tőlük a bérpótlójuttatást és jogossan fogják tenni az illetékesek.”
 • 21. maros50 2011. január 28. 17:33
  „szabó!
  Ekkora hablattyolást még ez idáig nem olvastam amiket összevissza írsz.rabszolgamunka meg hadd ne soroljam.
  Aki nincs benne a rendszerben az nem munkanélküli,hanem dologkerülő.Miért kellene jegyezni, aki nem akar dolgozni? csak a segélyt várni! A kommunistáknál volt divat ez a fajta hozzáállás.Tudod mit hívd össze azokat akik nincsennek a rendszerben és szonokóljál nekik,hogy a munka nemesít.”
 • 20. zoltanszabo 2011. január 28. 10:54
  „T. 19. Szerintem jóval több. 17,4 % akik regisztrálva vannak. Vajon hány száz ember aki már nincs benne a rendszerben ? már sehol nem jegyzik őket ?
  Ha minden vásárhelyi kimenne a Kossuth térre akinek tényleg nincs munkája ---lehet,hogy el se férnének a tére. Lázár elv. jó magasan le@rja az egészet , a bandájával együtt.”
 • 19. Vöröske 2011. január 27. 18:49
  „"Agyalapi"
  A munkanélküliség a városban jelenleg 17,4 %-os volt decemberben,csak cézárunk nem szeret róla beszélni.”
 • 18. Agyalapi 2011. január 27. 13:20
  „Ki tudná megmondani, hány munkanélküli van ma Vásárhelyen?”
 • 17. utazó81 2011. január 27. 12:28
  „Majd csodálkoznak az illetékesek,hogy 4 órában nem vállalnak közmunkát.Kemény 31000 ft ér.A segély 28000 .”
 • 16. Én2 2011. január 27. 09:43
  „Azért nem volt elsepeerve , eltakarítva a város a hótól mert már nem törődik a várossal senki. Főleg nem a polgármester.Hallható volt a vtv-ben a nyilatkozata, hogy menjetek emberek és seperjétek a város ő meg ül és eszik-iszik a jó meleg szobában.Hisze az egész város r aki nem dolgozik inségmunkás régen is ez volt. Csak akkor az urak nem voltak ennyire gazdagok és talán emberszámba vették a szegényeket is.
  hm... én a közmunkásokat sajnálni szoktam télen azért mert ebben a hidegben kint vannak nyáron meg a meleg miatt meg amiatt is, hogy négykézláb kell nekik a kövek közül a füvet és a gazd kiszedni. Megpróbálhatná valamelyik főnök is ezt tenni 8 órán keresztül.
  Büszkeségre nincs oka a város vezetésnek , mindig 8 órában dolgoztak a közmukik most a fidesz segített még rajtuk, hogy ne tudjanak megélni. Nagy segítség mondhatom.”
 • 15. Beth 2011. január 26. 21:22
  „A röhej az egészbe, hogy szerintem az nevelési-oktatási intézményekben nem elég a 4 órás takarítás...

  Tényleg, hol is van 8 órás közmunka?”
 • 14. hm... 2011. január 26. 17:01
  „Elhiszem hasika.
  Van már olyan hely, ahol bevezették azt, hogy ha nem tart rendet a portáján, akkor nem kap segílyt. Itt is azt kéne. Mert arra van esze, hogy menjen érte, de arra nem, hogy saját maga alatt kiganézon. Meg az se feledjük, amikor megkapták a szép új házakat (itt megint megjegyzem, mi mikor kapunk olyat), akkor mi volt az első, eladtak belőle mindent. Aztán meg mentek megint panaszkodni. Na, én akkor vágtam volna őket nyakon és zavartam volna el, de nekik jogaik vannak. Nekünk meg csak kötelességeink, hogy eltartsuk őket. Még ha közmunkások is vagyunk.”
 • 13. hasika 2011. január 26. 16:00
  „No és épp ez a baj!Akinek kellene az nem olvassa el. Nem a közmunkásokat hibáztatom amiért nem lett eltakarítva a hó, hanem azokat a "testvéreket" akik segélyért semmit nem csinálnak.”
 • 12. hm... 2011. január 26. 15:55
  „Egy- két szösszenet tőlem is, aki csinálta már ezt a közmunkát, nem is egyszer.
  1. Nem számít a végzettséged, mert ha meghallják, hogy közmunkás vagy, lenéznek. Holott ez is olyan munka, mint a többi.
  2. Hova lettek a nagy hóesésbe az közmunkások?! Éppen akkor rugták ki őket. Kb. 160 embert. Megjegyzem köztük engem is. Így most hiába verik a mellüket, hogy majd megint dolgozik ennyi, meg ennyi ember, de ugyan annyit meg ki is rugtak. Szebben mondva, visszalökték őket a sárba, ahonan kemelték ideig-óráig őket.
  3. Meg arra büszkék, hogy dolgoznak már közmunkások. Haha, napi 4 órában, amiért kézhez 31.000 Ft-ot kapnak. ösztönző mi?! A segély meg 28.000 Ft. Kicsi elgondolkodtató.
  4. Le lehet nézni a 6 osztályost is, de én erre csak azt tudom mondani, hogy a sok diplomás közt is (megjegyzem a nagy hivatalban is) nem egy bunkó van, aki még köszönésre sem méltatja a másikat, mert adj isten közmunkás.
  5. Az is igaz, hogy nem csak Kossuth tér van, és a kiszedett virágokat nem kidobni kellene egy-egy új telepítéskor, hanem a kertes városrészben mondjuk szétosztani.
  Lehetne sorolni a pontokat, de nem érdemes, mert az akinek el kellene olvasni és elgondolkodnia rajta nem fog, tenni még mégy úgy sem.
  Beth-et idézve: Így szeretlek Vásárhely!”
 • 11. hasika 2011. január 26. 14:45
  „Nem szégyen a munka és nem kell lenézni az ezeket az embereket.
  Én csak azt nem értem a sok segélyes miért nem lett kivezényelve a nagy hóesést követően a járdákat és kerékpárutakat takarítani ha már az ASA-nak nem fizetett a város?!”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ügyvéd szerint új szakértő kellett volna

Továbbra is ellentmondás van az igazságügyi orvos szakértői véleményekben a mindszenti beteg ügyben, a vásárhelyi Szökő-Császár Ildikó doktornő ellen zajló büntetőeljárásban. Tovább olvasom