Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

18 millióval tartoznak a mindszenti víziközmű-társulatnak

Mindszent - A csatornázással foglalkozó mindszenti víziközmű-társulatnak 18 millió forintos a kintlevősége. A kényszertagok közül több mint 600-an eddig egy fillért sem fizettek, az ügy vége behajtás is lehet az érintettekkel szemben.
A mindszenti csatornázás ügyével foglalkozó víziközmű-társulat súlyos anyagi gondokkal küzd. A kisvárosban 3900 helyrajzi számon jegyeztek be ingatlant, amiből 618 tulajdonosa nem reagált semmilyen megkeresésre, eddig egy fillért sem tett be a közösbe. A víziközmű-társulat pedig – tudtuk meg Hevesi Istvántól, az intézőbizottság elnökétől – a kényszertagság életbelépése miatt mindenki után fizeti a Fundamentának a havi díjat. Így halmozódhatott fel idén áprilistól a 46 millió forintos befizetés mellett 18 milliós kintlevőség.

A polgármester fellebbez

– Jogerős ítélet nincs, de ami a legfontosabb, az elsőfokú határozatot sem kaptuk még meg írásban, nem ismerjük a bíróság indoklását – mondta Zsótér István polgármester, aki felülvizsgálati kérelemmel élt víziközmű-társulati kényszertagságának megállapítása miatt. – Amint megérkezik, ügyvédemmel átvizsgáljuk és fellebbezünk. Ez próbaper: kiderül, lehet-e kényszeríteni 210 csatornázott ingatlan tulajdonosát az új rendszerbe való belépésre és a fizetésre.

– Ez tarthatatlan állapot, ezért a küldöttgyűlés úgy határozott, december 15-éig mindenkinek törlesztenie kell tartozását. Aki nem teszi meg, annak az ügyét átadjuk az önkormányzat adócsoportjának, és behajtjuk rajta követelésünket, s erre negyedévenként sort kell kerítenünk. Félreértés ne essék, ez nem fenyegetés, erre kényszerülünk a pénzügyi stabilitás megteremtése érdekében – közölte Hevesi.

A törlesztésre három verziót dolgoztak ki. Az első: 200 ezer forint egy összegben, a másodiknak két alpontja van: 57 hónapos futamidővel havi 3510 forint, illetve 84 hónapos futamidővel havonta 2380 forint; aki pedig nem akar lakáskassza-szerződést kötni, annak részletfizetéssel 48 hónapon keresztül 5420 forint. A befolyt összeg négy helyre vándorol, jelentős része, közel 100 százaléka a Fundamentához, ezenkívül egy-egy alkalmazottat, könyvelőt és jogászt fizet a víziközmű-társulat. A pályázatot november 3-án nyújtják be, és a polgármester felülvizsgálati kérelmével kapcsolatban a bíróság első fokon a „vizesek" számára kedvező ítéletet hozott. Jogszerűnek találta a megalakulást és a működést, s Zsótér István kényszertagságát is – mondta az intézőbizottság elnöke. Ezt azért tartotta fontosnak megjegyezni, mert tudomása szerint sokan a bírósági határozatra várva nem fizettek eddig.

Olvasóink írták

 • 6. kisnyúl 2008. október 13. 16:02
  „engem is vegyenk fel alkalmazottnak a víziközműhöz!:)”
 • 5. ziza1 2008. október 13. 07:10
  „Hát igen. Sokféle variácó és igéret volt már. Valahogy a következő nyilatkozagig mindig elfelejti a T. szóvivő úr,hogy mit mondott. De nyugi, ha nyer a pályázat, akkor nagy az esély, hogy a nótórius nem fizetők maguktól is fizetnek. De egyelőre a semmiért??!!!
  Egy csatornát akaró, de a semmiért nem fizető lakos.”
 • 4. a volt galiba 2008. október 10. 00:01
  „Kilátástalan a csatornázási pályázat nyerése,kivitelezésének ideje,de már behajtással fenyegetnek !
  Előre a medve bőrére ! Először nyerjenek,lássunk v.mit !”
 • 3. csak 1 vélemény 2008. október 08. 21:03
  „2007. ápr.6. Mindszenti Hírek:...
  ......ha Mindszent Szegvárral együtt kezdene bele a csatornázásba,akkor 2010 előtt kivitelezhető lenne,ha Szegvár külön akar belevágni a projektbe,akkor Mindszenten 2015-nél korábban nem épülhet ki a csatornahálózat--mondta Szabó József alpolgármester. Ugye, akkor most hogy is lesz ? Ki, mikor mond igazat,mert Szegvár már kilépet !Hogy is lesz ezek után,biztos nyerünk ?Korai a fenyegetés !
  Nem értem a szerkesztőket ! Hogy kerül a mindszenti téma ide, a szegedi oldalra.Mindég a hódmezőv.helyi híreknél szokott lenni !”
 • 2. megjegyzem 2008. október 08. 20:39
  „Akik már 1x beléptek,és fizettek a csatornázási társulat megalakulásakor anno ,nem keveset,azok mégegyszer,azaz 2x fizessenek.?
  Ezek a befizetett,összejött pénzek,bent voltak a vásárhelyi Zsigmondy Zrt nél részvényekben. Ezt pénzre váltotta ez az önkori,és kivette a Zsigmonditól kb.27 millió Ft-ban. Mire költötték ? Erre,arra. Miért nem hagyták meg vízközmű alapba?”
 • 1. Valentinó 2008. október 08. 16:44
  „Üdv.
  Lassan el kellene gondolkodni mindenkinek,aki még nem kezdet el fizetni,hogy a többik érdekét gátolják,meg persze azon is így a büdös életben sem lesz csatorna MINDSZENTEN!! Szerintem ez elég komoly ok!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sassi: Picasso éjjel szeretett dolgozni

Hódmezővásárhely - A Picasso kerámiáiból és linómetszeteiből összeállított kiállítás vasárnap nyílt… Tovább olvasom