Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

19 ágyas nappali kórház épül Kakasszéken

Tizenkilenc ágyas nappali kórházzal bővül a vásárhelyi Erzsébet-kórházhoz tartozó Kakasszéki Mozgásszervi Rehabilitációs Centrum. A 377,3 milliós beruházás 2014 végére készülhet el.
– Az önkormányzat mindig nagy gondot fordított arra, hogy a vásárhelyiek első osztályú egészségügyi ellátásban részesüljenek – mondta tegnap sajtótájékoztatón Almási István polgármester. – Ebben a törekvésben a lakosság is partner volt, hiszen 2007-ben demonstráció mentette meg az Erzsébet-kórházat a megszűnéstől. A fejlesztésekről való konzultáció azóta sem szűnt meg, hogy a mostanra – a makóival való integráció eredményeként – regionális szintű intézmény állami fenntartásba került.

Az Erzsébet-kórház fejlesztése újabb jelentős állomáshoz érkezett: 377,3 millió forintos, százszázalékos támogatottságú beruházásból 19 ágyas nappali kórházzal bővül az intézményhez tartozó Kakasszéki Mozgásszervi Rehabilitációs Centrum. A város 18 millióval járul a projekthez, melyből kisebb kiegészítő munkákat végeznek el. A pályázat konzorciumban, 14 dél-alföldi partnerrel összehangolva valósul meg, így nem lesznek párhuzamosságok a fejlesztésekben – közölte Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház főigazgatója.

A 19 ágyas nappali kórházat – a betegek csakis nappal, a kezelések időtartamára fekszenek be, az éjszakát otthon töltik – a rehabilitációs központ tetőterében építik meg. Kialakítanak többek között pihenőszobákat, fizikoterápiás helyiséget, vizsgálókat, valamint a kezelésekhez szükséges berendezéseket is vásárolnak. A fejlesztésre azért volt szükség, mert a kakasszéki gyógyintézet kapacitása teljesen lekötött, viszont szeretnék kielégíteni a további lakossági igényeket – mondta Kallai Árpád.

A támogatási szerződést már aláírták a felek, a közbeszerzési eljárást márciusban írhatják ki, a munkák az év közepén startolhatnak. A beruházás várhatóan 2014 harmadik negyedévére vagy az esztendő végére készülhet el.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. mivan? 2013. február 12. 09:44
  „Hát ez k...va jó, hogy ebben az országban mindenki ilyen okos. Miért ne fejlesztenék? Ott nyugodt jó körülmények között lehet gyógyulni. Még több ilyen fejlesztés kellene máshol is.”
 • 22. hatkettő 2013. február 11. 18:21
  „Egy orvos mondta nekem a vásárhelyi kórházban, hogy rehabilitációra eddig egy beteget sem fogadott tőlük kakasszék, kár próbálkozni. akkor kiknek is épül az új rész? Kinek a pénzén és a projekt kivitelezését elnyerő cégnek mennyit és kinek kell jattolni?”
 • 21. Írástudatlan 2013. február 11. 10:36
  „Én elég sokat jártam Kakasszékre rehabilitációra.Alig akartak még a hétvégén is hazaengedni.Aszt mondták hogy úgy nem sokat érnek a kezelések ha hazamegyünk.Inkább maradni kellene és pihenni.Látom azóta sokat változott a helyzet.”
 • 20. olvastam 2013. február 10. 18:49
  „12. bánki - igazad van, mert kell a papír.
  Minek a nappali kórház, amikor kilométerre van a buszmegálló, esőben, hóban hogyan botladoznak majd a "járó" betegek?
  Igazat adok azoknak, akik szerint inkább a városokban kellene ezt felépíteni, közlekedés szempontjából is sokkal jobb lenne a betegeknek is. Arról már nem is beszélve, megépítették (újjáépítették) a medencét, eddig se fértek benne a betegek, mert maradt ugyan akkora, mint volt. Tornaterem is zsúfolt volt mindig.”
 • 19. queenmargareth1 2013. február 10. 10:59
  „18. CsengeleMSN 2013.02.10. 10:20
  :) ITT ÍRTÁK!!!!nem minden gyógyvíz egyforma!!!nem biztos, hogy Neked hatna, mert más a gondod, amit -példa-Harkányban kezelnek.viszont, ha utána néznél itt nem egy-két éves tapasztalatokról van szó, hanem százados!!!Hiába laksz Vásárhelyen, ha ott nem adják meg azt a kezelést, amit neked írtak.”
 • 18. CsengeleMSN 2013. február 10. 10:20
  „Hódmezővásárhelyen is lehetne reumatológiai és rehab. kórház, naponta többfajta kezelés, nagyon jó orvosi ellátás, és Hódmezővásárhelyen is lehetne jó a nővérek és a kezelő személyzet hozzáállása! Úgy gondolom, hogy jó levegő Vásárhelyen is van, és csend is. A menni is alig tudó idős embereknek buszra szállni és utazgatni Kakasszékre nem a legjobb megoldás! 25 kilométerre van, olyan messzire mint Szeged! Jó lenne ha valami Hódmezővásárhelyen is lenne, és nem 25 kilométerrel arrébb!”
 • 17. Én2 2013. február 10. 09:54
  „Nagyon jó hely csak ne kellene hazautazni a betegeknek meg vissza, különösen aki nehezen jár.Vásárhelyen is lehetne a strandon csinálni egy ilyet csak kisebbet jóval. A lelátó alatt levő helyiségben. Miért nem akarják.?”
 • 16. Büfékocsi 2013. február 10. 08:05
  „Szépen letöröltétek a nem tetsző részeket, gratulálok!”
 • 15. adel07 2013. február 10. 07:27
  „A férjem 2 éve került be az intézetbe első alkalommal akkor még fekvő állapotban,mikor 3 hónap múlva haza adták már pár lépést megtudott tenni segédeszközökkel.Azóta folyamatos kezeléseknek hála segédeszközök nélkül jár.A személyzet maximálisan lelkiismeretes,kedves emberekből áll egytől-egyig.Sok egészségügyes példát vehetne róluk.
  Ennyit az alibi kórházról.”
 • 14. Büfékocsi 2013. február 09. 21:19
  „Csókolom! Tudom, hogy drágák nagyon az építőanyagok, de nem lesz egy kicsit sok majdnem 400 millióból, egy kis tetőtér beépítés?”
 • 13. 267222@gmail.com 2013. február 09. 18:57
  „nagyon szépen felujjitották.A gond csak azzal van,hogy az ilyen kezelések után jobb lenne ott is aludni mert ezek a kezelések nagyon fárasztóak.A TB által finanszirozott buszjegyek helyett egy félpanziós ellátás simán kijönne.Ki kell egyszerűen számitani”
 • 12. bánki 2013. február 09. 18:44
  „10. Lucia 2013.02.09. 16:20

  Semmi sincs ingyen!
  A te buszjegyed sem !
  Tény az tény ! Időnként több ismerősöm ,,beutaltatja " magát a ,,szaniba" !”
 • 11. kokorcsin 2013. február 09. 16:23
  „CsengeleMSN - persze Vásárhelyen is van gyógyvíz, de ott nincs mellette reumatológiai és rehab. korház. Más a fürdő és más a kórház. A Kakasszéki Gyógyintézeteben naponta többfajta kezelést kapnak a betegek, nagyon jó az orvosi ellátás, a nővérek és a kezelő személyzet hozzáállása. Testileg és lelkileg is gyógyul az ember. Nem is beszélve a jó levegőről, meg a csendről, ami szintén gyógyító hatású. Nem véletlenül járnak oda az ország különböző részeiről. Egyébként meg a gyógyvíz összetétele sem mindegy a betegségek szempontjából. Nem olyan egyszerű ez. De ha valaki volt már mozgásszervi beteg, akkor ezzel tisztában van, ha meg nem, akkor kár mindenben a rosszat látni.”
 • 10. Lucia 2013. február 09. 16:20
  „4.
  Micsoda rosszindulatú hozzászólás! Jártál már ott? Biztosan nem! Én többször is!
  Tavaly felújították a 47-esről bevezető utat (kb. 900 méter). Így könnyen megközelíthető! Egy csendes, gyönyörű parkban. Még csak az kéne, hogy ott álljon meg a vonat! De a busz megáll! Nem kell örökké mindenen nyafogni!
  Én nagyon örülök a fejlesztésnek!”
 • 9. queenmargareth1 2013. február 09. 16:05
  „vásárhelyen is lehet, de nem olyan, mint Kakasszéken, főleg nem olyan csodás környezetben.Nem hülyeségből utaznak le Pest megyéből is ide!annak idején, amikor olyan borzasztó korban éltünk:) volt a vasúti megállóhelyen jegypénztár is és még most is van ott szolgálati lakás....”
 • 8. queenmargareth1 2013. február 09. 15:40
  „KAKASSZÉK!!!!.Nem Kakaszék, tanya központ és a kastély ami egész biztos országos hírű! és már nincs állomása, csak megállóhely:)”
 • 7. CsengeleMSN 2013. február 09. 15:31
  „Hódmezővásárhelyen is van gyógyvíz a Termál- és Gyógyfürdő Hódmezővásárhely szívében.”
 • 6. achilleus 2013. február 09. 15:30
  „Esetleg a vonat is megállhatna a kakasszéki állomáson.”
 • 5. xenopus 2013. február 09. 14:54
  „De ugye vagy 20 évig nem is veheti meg majd az intézményt egy közelálló emberke sem? Mivel a gyógyturizmus mindenfele jó biznisz, nem lennék meglepődve ezen sem!
  Megjegyzem a tavat kellene rendbe tenni és visszaállítana a szabad strandot, esetleg Gyopáros-féle fürdőt is lehetne kialakítani, akár szabad medencékkel.”
 • 4. bánki 2013. február 09. 12:47
  „Kakasszék a ,,kamu" rokkantnyugdíjasok alibi kórháza !

  Ha már ennyire érzékenyek vagyunk ,,szociálisan" miért nem Hmvh. a kedvezményezett ?

  Kakasszék csak a régi kastély hasznosításával lett kórház ! 400 milla totál pénzkidobás !

  Kéne egy ,,működési " kalkuláció, beleértve a betegek és a kiszolgáló személyzet utaztatási és egyéb közvetlen költségeinek feltüntetésével.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártélyi költségvetés

Szerdán rendkívüli testületi ülésen tárgyalták Mártély költségvetését, és el is készült az idei büdzsé. Tovább olvasom