Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

2015-ig csatornázzák Székkutast

Székkutas - A települési szennyvíz kezeléséről szóló uniós irányelv teljesítési határideje Magyarországnak 2015. december 31. Ezért a kormány idén valamennyi szennyvízprojektet kiemelt beruházássá nyilvánította.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
A pályázati támogatás is emelkedett, a 2011-ben még 85 százalékos arány helyett 95 százalék lehet a maximum. Ez a projektek tartalmától, költség-haszon elemzésektől függ – a székkutasi szennyvíz-csatornázási pályázatnál 92 százalék. A székkutasi önkormányzat pályázata jelenleg a kormány általi jóváhagyásra vár: az össztámogatás 1 milliárd 16 millió, a beruházás teljes költsége 1 milliárd 116 millió forint.

A projektben a szennyvízcsatorna-hálózat megépítésén kívül új szennyvíztisztító telep létesítése is szerepel. A falu kis részén, 78 ingatlannál már van kiépített csatornarendszer, de a régi szennyvíztelep megszűnése után, az innen származó szennyvíz is az új telepre kerül. Az új szennyvízcsatorna-hálózat 610 házat érint Székkutas belterületén.

– Ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor ebben az évben megköthetjük a támogatási szerződést, és a közbeszerzési eljárásban kiválasztott kivitelező az esztendő végén megkezdheti a munkát. De legkésőbb 2014 tavaszán mindenképpen muszáj, mert a beruházást az európai uniós előírás miatt 2015. december 31-éig be kell fejezni – mondta el Hunyák Zsuzsanna, Székkutas jegyzője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedtek az étkezési díjak Mindszenten

Április 1-jéig kell és lehet a jogszabályok értelmében a szociális étkeztetés térítési díját felülvizsgálni és módosítani – amennyiben szükséges. Tovább olvasom