Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

202 milliós Székkutas költségvetése

Székkutas - 202 millió forint főösszeggel és 14 millió forint forráshiánnyal fogadta el a közelmúltban a székkutasi képviselő-testület a település 2012-es költségvetését.

– Főként amiatt, hogy az iskola kistérségi fenntartásba került, az idei számok kedvezőbbek a tavalyinál – mondta Szél István, a falu polgármestere. – 2011-ben szigorú, racionális gazdálkodást folytattunk, persze ez áldozatokkal, például létszámleépítéssel járt. Ezen intézkedéseknek köszönhetően viszont a falu életében először eljutottunk odáig, hogy képesek leszünk finanszírozni a pályázataink önerejét. Nem kell felvennünk hitelt. A 2011-es megszorítások után az idén valamivel könnyebb lesz a dolgunk. Jövőre pedig nem okoz gondot a hiány nélküli költségvetés összeállítása – magyarázta Szél István. Az idei büdzséből 4,5 millió forintot szánnak fejlesztésre, például egy új játszótérre. Pályázati segítséggel szeretnék felújítani többek között a gondozási központot, de megcélozzák a falu fejlesztési, felújítási támogatását is.

Olvasóink írták

  • 1. Queenmargareth 2012. február 10. 17:02
    „meg kellene még egy szökőkút és rendbe tehetnék a leégett fenyőfákat a sportpályával szemben, mellett a helyet..........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét diáknak még mindig tart a hószünet

A tanyagondnokok a rendkívüli hidegben is naponta látogatják traktorral vagy terepjáróval a külterületen élőket. Tovább olvasom