Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

20 forinttal drágul a parkolás Vásárhelyen

Hódmezővásárhely- A trianoni békediktátum káros hatásáról és az eredményes közmunkaprogramról tárgyaltak a csütörtöki vásárhelyi közgyűlésen. Július elsejétől emelkednek a parkolási díjak.
Grezsa István képviselő a csütörtöki vásárhelyi közgyűlésen napirend előtt emlékezett meg a ma 90 éve aláírt trianoni békediktátumról, amely, mint mondta, olyan hatással volt hazánkra, mint Karthágó felszántása és sóval való behintése. Hozzátette: túl kell lépni a szomszéd népek érzékenységével kapcsolatos túlzó félelmen, de el kell hagyni a "mindent vissza" magyarkodást is. Felmerült a javaslat, hogy Vásárhely felvidéki magyar településsel is kössön testvérvárosi szerződést.
Kószó Péter alpolgármester beszámolt arról: a római katolikus karitásztól hamarosan 2562 tonna müzlit és 9783 kiló száraztésztát kap a város. A tartós élelmiszereket annak a több mint 1200 családnak osztják ki, amely rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül.

A jogi iroda vezetője, Ambrus Norbert arról számolt be, hogy tavaly 200-an dolgoztak, az idén pedig 300-an vesznek majd részt a közmunkaprogramban. Magyar József, a közmunkások háromnegyedét alkalmazó városellátó vezetője ismertette, hogy az idén kiközvetített 290 álláskereső közül 216-ot alkalmaztak. A közmunkások a város közterületein, temetőkben, a mártélyi üdülőterületen dolgoznak, munkájukat szigorúan ellenőrzik. Lázár János polgármester szerint ma sincs vita arról a parlamentben, hogy aki képes a munkavégzésre, az ne kapjon segélyt. Hangsúlyozta: támogatja azt is, hogy ne kapjon családi pótlékot, aki nem viszi iskolába gyermekét. Szerinte újra kell gondolni a rokkantnyugdíjazás jelenlegi rendszerét is. Kószó Péter alpolgármester a városba látogatók visszajelzéseiből és saját tapasztalataiból azt szűrte le, hogy a közmunkások eredményesen és lelkiismeretesen dolgoznak.

A közgyűlés elfogadta, hogy július 1-jétől egységessé teszik a jelenlegi fizetőparkolás rendszerét, ami azt jelenti, hogy a belvárosban a jelenlegi 120-ról 140 forintra emelik az óránkénti díjat, és ugyanezt a tarifát alkalmazzák majd a piacnál is.

Magyar Örökség díj

A Magyar Örökség díjat ítélte oda a Magyar Örökség Bizottsága a vásárhelyi önkormányzatnak a hagyományok ápolásának elismeréseként. A rangos kitüntetést június 19-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében adják át.

Olvasóink írták

 • 12. Írástudatlan 2010. június 11. 16:45
  „A 11. hozzászóllásom kiegészítéséül. Ma délelőtt a korháznál tőrtént hogy nen tudtam leparkólni a mozgássérűlteknek fenntartott helyre de egyépként sehova sem. Mert nem vólt hely sehol sem.”
 • 11. Írástudatlan 2010. június 11. 16:39
  „Látom hogy a parkolási díjjal nagyon vergődnek városatyáink. De jó lenne hébe hóba vergődni illetve ellenőrizni a mozgáskórlátozottaknak fenntartott parkolóhelyeket is. Én sajnos rávagyok utalva. Ma délelőtt vagy 5.autót is láttam a mozgáskórlátozottaknak fentartott helyen amin nem vólt mozgássérűlt parkolási igazolvány. Így hát én nekem már nem jutott hely. De ilyen a helyzet a Tescónál is. És hab a tortán Aszt hiszem 2.vagy3. mozgáskórlátozottaknak fenntartott parkoló ki van alakítva kerékpártárolónak ráadásul a legközelebbiek a bejárathoz. Hát igen az egészséges kerékpárosoknak kell ott tárolót kialakítani követlen a Tescó bejárata elé. Hát nagyon meglátszik hogy városunk pólgármestere nagyon utálja a mozgássérűlteket. Legalább is nekem ez a tapasztalatom. Nem igaz hogy nem lehetne legalább szúrópróbaként ellenőrizni a mozgássérűlt parkolókat. Csak egy kis jó indulat kellene hozzá. Igaz honnét is tudná egy töbszörös milliomos polgármester hogy néha még pár méter megtétele is komoly gondot jelenthet egy két mozgéssérűlt embernek. A mi polgármesterünknek első a Fidesz a második Rapcsák és csak harnadik a családja is. Mért is vergődne ilyen apró cseprő dólgokkal. Pedig az országban nagyon sok városban már komolyan bírságólják azt aki jogtalanul parkol a mozgássérűltek helyén. Hát ha ide is elér Hódmezővásárhelyre is.”
 • 10. Filctoll 2010. június 06. 07:27
  „A műzlivel fognak télen tüzelni?”
 • 9. JB007 2010. június 04. 14:36
  „Családonként kicsit több, mint két tonna müzli.
  Nem olyan sok az, csak a végére mindenki utálni fogja...száraztésztából szerencsére csak 8 kiló jut egy-egy famíliának, az még elkopik valahogy.”
 • 8. jq 2010. június 04. 13:26
  „a KÉTEZER tonna müzlivel mit csinálnak, azzal töltik homokzsákokat?”
 • 7. studyfy 2010. június 04. 12:36
  „Tegnap volt a megyei közgyűlés. Az újságban semmi hír róla. Bezzeg a Japánban használt melltartókról annál több. Furcsa egy újság ez a DM. Bocs az off-ért.”
 • 6. DMagóg 2010. június 04. 12:08
  „Nem semmi! A semmi ára nagyobb mértékben emelekedik az átlagos inflációnál.
  Jobban élünk!”
 • 5. airwaves 2010. június 04. 09:14
  „Alakul, alakul... Az új világ :(”
 • 4. totya66 2010. június 04. 08:52
  „Még csak 300-an a dolgoznak közmunka programban, mikorra lesz meg így az egymillió új munkahely??”
 • 3. Norman_Bates 2010. június 04. 07:26
  „1. hozzászólás JB007 2010.06.03. 18:38
  :)

  "A közgyűlés elfogadta, hogy július 1-jétől egységessé teszik a jelenlegi fizetőparkolás rendszerét, ami azt jelenti, hogy a belvárosban a jelenlegi 120-ról 140 forintra emelik az óránkénti díjat, és ugyanezt a tarifát alkalmazzák majd a piacnál is."
  Mert ha mindenütt 120, akkor az nem egységes?...Pffff
  Akkor egyből miért nem egységesítik a szegedivel?
  Kíváncsi lennék mi volt az indok, pár hónapja még jankó nagyon verte magát, hogy micsoda nyereséges a fizető parkolás, csak nem kezdenek lejárni a kötvények?
  Az eddigi <moderálva> majd kipengetik az autósok?
  Szarok rá, oda emelitek ahova akarjátok!”
 • 2. Filctoll 2010. június 03. 22:38
  „Csak 20 forinttal?
  Lesz az hamarosan 200 is !
  Akkor ha az utak rendben lennének tartva, a fene bánja, de ez igy kicsit "sarcnak" tűnik.”
 • 1. JB007 2010. június 03. 18:38
  „"...a ma 90 éve aláírt trianoni békediktátumról, amely, mint mondta, olyan hatással volt hazánkra, mint Karthágó felszántása és sóval való behintése..."

  Igen, az említett háború (Karthágó) máig ható mély nyomokat hagyott nemzetünk testén. Fogalmazásból egyes, leülhet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodfokú készültséget rendelnek el Mindszentnél

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelnek el csütörtök déltől a Tiszán Mindszentnél. Tovább olvasom