Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

224 ösztöndíjas

277 pályázat érkezett az idén a Bursa Hungarica ösztöndíjra Vásárhelyen, ahol 224 felsőfokú oktatási intézményben, nappali képzésben tanuló hallgatónak, illetve a következő tanévben főiskolára, egyetemre felvételizőnek nyújt támogatást az önkormányzat – hangzott el tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón.
277 pályázat érkezett az idén a Bursa Hungarica ösztöndíjra Vásárhelyen, ahol 224 felsőfokú oktatási intézményben, nappali képzésben tanuló hallgatónak, illetve a következő tanévben főiskolára, egyetemre felvételizőnek nyújt támogatást az önkormányzat – hangzott el tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón. Nagy Judit, a polgármesteri hivatal oktatási csoportjának vezetője elmondta: a pályázókat szociális rászorultság alapján választották ki, nem a tanulmányi eredményt vették figyelembe.

A város 10 hónapig havonta legalább 2500, legfeljebb 3500 forinttal segíti a tanulókat. Mindez Vásárhely jövő évi költségvetéséből összesen közel hat és fél millió forintot jelent, mondta Tóthné Kecskeméti Katalin, az oktatási bizottság vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzszerző úton Klagenfurtba

Bérelt busz visz bennünket Klagenfurtba, ha sürgős hitelre van szükségünk: ez az út fejenként 12-13… Tovább olvasom