Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

250 millió forintból újul meg három utca Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Két héten belül elkezdődhetnek a Hódtó, a Hóvirág és a Madách Imre utca útfelújítási munkálatai. A negyed milliárd forintból megvalósuló beruházásra 225 millió forint támogatást kap a város.

250 millió forintból újul meg három, forgalmasabb hódmezővásárhelyi utca útszerkezete. A Hódtó, a Hóvirág és a Madách Imre utcában végzett munkálatok során, ahol szükséges, a teljes pályaszerkezet átépítésre kerül. A teherbírási mérések megtörténtek, illetve a szakértők megvizsgálták azokat a pontokat, ahol az alapot is cserélni kell, így, az időjárástól függően akár két héten belül el is kezdődhet a munka.

A Madách utcában, a felújítási munkálatokat megelőzően a régi ivóvízvezetékek kiváltását végzik.
A Madách utcában, a felújítási munkálatokat megelőzően a régi ivóvízvezetékek kiváltását végzik.

A Madách utcában, most is dolgoznak. Jelenleg a régi ivóvízvezetékek kiváltása zajlik, szeretnék ugyanis elkerülni, hogy egy, a régi acélvezetékek hibájából adódó csőtörés miatt később fel keljen bontani a felújított utat. A 90 százalékban állami és európai uniós forrásból finanszírozott munkálatok várhatóan a nyár végén fejeződnek be. A közel 225 millió forintos támogatás egyik feltétele az volt, hogy a beruházás a helyi tömegközlekedési eszközök által is használt útszakaszokat érintsen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diónyi mesék Diónyi Színpadon

Diónyi Színpad néven néhány hónapja létezik a vásárhelyi Diószegi Ágnes és Kelle Jázmin kis társulata, amelyben Dió és Jázmin bábszínészek, szervezők, meseírók, rendezők egyszerre. Tovább olvasom