Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

3,1 milliót nyert a vásárhelyi versenyző

Hódmezővásárhely - 3 millió 125 ezer forintot nyert Neparáczki Ferenc a Maradj talpon! című tévévetélkedő hétfői adásában. A pénz egy részéből a szegedi rókusi templom belső világítását cserélik energiatakarékosra. A többit bankba teszi, és megveszi azt a James Bond-filmet, amely miatt elhasználta egyik passzolási lehetőségét.
– Volt az ellenfeleim között egy szemüveges fiatalember, akit vagy húsz évvel fiatalabbnak láttam magamnál. Azt gondoltam, nagyon erős ellenfelem lenne, ezért mondtam azt Gundel Takács Gábornak, hogy kiszállok – indokolta Neparáczki Ferenc, a vásárhelyi helyőrségi klub vezetője, miért nem folytatta a játékot a 25 milliós főnyereményért. A versenyző a Maradj talpon! hétfői adásában 3 millió 125 ezer 100 forintot nyert, hét ellenfele legyőzése után.

Neparáczki Ferenc döntését az is indokolta, hogy addigra a passzok lehetőségét elhasználta. Nem tudta ugyanis, melyik színész játszotta egyetlenegyszer James Bondot a filmvásznon, illetve hogy ki írta a B-A-C-H fúgát.

– Georges Lazanby neve nem jutott volna eszembe, ám arra emlékeztem, hogy az egyik nemrég olvasott könyvben ott volt az említett fúga zeneszerzőjének neve. Még a könyvlapot is felidéztem magam előtt, csak éppen Liszt Ferenc nevét nem láttam – sorolta, miért passzolta el a kérdéseket.

Jótékonyságra is jut a nyereményből. A szerző felvétele
Jótékonyságra is jut a nyereményből.
A szerző felvétele

A versenyző elárulta, hogy azt a két adást, amelyben szerepelt, egyhuzamban, mintegy 3 óra alatt rögzítették. A próbajátékon, amelyet előtte tartottak, kétszázan vettek részt.

A nyereménye egy részét már az adásban jótékonysági célra, a szegedi rókusi templomnak ajánlotta fel. – Azzal szeretném segíteni a templomot, hogy a belső világítást biztosító mintegy 100 hagyományos villanykörtét energiatakarékos LED-esre cseréltetem. A plébánia pénze inkább jótékonysági célokra menjen el, ne a rezsire.

Hozzátette: a műsorral aláírt titoktartási szerződés miatt a családjának sem mondhatta el, mi történt a stúdióban. – Arra gondoltam, hogy együtt nézzük majd meg, de épp akkor jött a számítógép-szerelő, amikor a vetélkedőt sugározták. A családom ezért kiszorult a konyhai készülék elé. A szerelő pedig csak akkor hitte el, hogy nekem szurkolnak, amikor bekapcsoltam a szobai készüléket.

Neparáczki Ferenc a nyeremény nagyobbik részét bankba teszi, ám előtte megveszi a Lazanby főszereplésével készült James Bond-filmet, hogy legközelebb biztosan eszébe jusson, ki játszik benne.

Olvasóink írták

 • 8. babérka 2011. október 27. 11:54
  „Feri Földeáki eredetileg, gyermekkorát itt töltötte! Megható volt ahogy szüleiről beszélt, büszkék vagyunk rá ! Egy kis faluból indulva is lehet valakiből nagy ember! Példakép lehet sok mai fiatal számára!”
 • 7. IVY 2011. október 26. 16:12
  „Az említett templom külső renoválásra is költhetne lassan a T. Egyház!
  Lassan összeborul az egész. Szánalmasan néz ki.”
 • 6. Carlo 2011. október 26. 13:33
  „Nem is tudtam hogy a Feri Vásárhelyi, de hogy jó vőfély volt az biztos,
  Gratulálok neki, mindenből a legjobbat kívánva”
 • 5. papika56 2011. október 26. 09:59
  „Gratulálok , így ismeretlenül is szurkoltunk neki. Jól játszott és nagy tudású, végtelen szimpatikus ember !
  Mi csak ezt a műsort nézzük, szinte semmi mást. Ilyen és ehhez hasoló , tudást igénylő műsort vetitsenek. A sok gagyi sz@r műsor helyett.”
 • 4. TomborBözse 2011. október 25. 20:40
  „Gratulálok neki, nagyon jól és higgadtan játszott. Biztos vagyok benne, hogy a pénz jó kezekbe került, mindegy mire költi. Az övé, béké kell hagyni. Igen, magánügy.”
 • 3. kommentelő 2011. október 25. 17:34
  „zsuzsa1:
  Hát éppen ezért magányügy...”
 • 2. zsuzsa1 2011. október 25. 17:26
  „booo ! Nem értek egyet. Manapság az a divat, hogy jönnek a hiénák és kierőszakolják, hogy kinek mennyit ajánl fel a nyereményből. Ezt megtehetnék "nagyjaink" is a havi fizetésből, futná!”
 • 1. booo 2011. október 25. 16:47
  „Elnézést, de a nyeremény sorsa a nyertes magánügye!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszküszöb a városcímerből

Négy négyzetméteres óriás címert raktak le a hét végén a vásárhelyi városháza bejáratánál. Tovább olvasom