Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 13°C | 23°C Még több cikk.

320 millió forintba kerül a pervesztés Vásárhelyen

Háromszázhúszmillió forintot kell fizetnie tizenöt napon belül a vásárhelyi önkormányzat Hód-Strand Kft.-jének. A pénz a fedett uszoda építőjét, a Keviép Kft.-t illeti – a Szegedi Ítélőtábla jogerős döntése szerint. A Hód-Strand várhatóan felülvizsgálat kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz.
Hideg zuhany. Az uszoda építése körül kialakult vita, majd bírósági ügy Vásárhely számára kedvezőtlenül zárult. Archív fotó: Tésik Attila
Háromszázhúszmillió forintot kell fizetnie tizenöt napon belül a vásárhelyi önkormányzat Hód-Strand Kft.-jének. A pénz a fedett uszoda építőjét, a Keviép Kft.-t illeti – a Szegedi Ítélőtábla jogerős döntése szerint. A Hód-Strand várhatóan felülvizsgálat kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz, mondván: a Keviép késve adta át az uszodát, és nem is az elvárt minőségben, ezért nem jár a munkáért a teljes vállalkozói díj.

A Szegedi Ítélőtábla csütörtöki, jogerős döntése arra kötelezi a vásárhelyi önkormányzat birtokában lévő Hód-Strand Kft.-t, hogy tizenöt napon belül fizesse ki a vállalkozói díjat a fedett uszodát építő Keviép Kft.-nek. Az ítélethirdetésen személyesen is jelen volt a nyertes cég vezetője, aki szerint a per kimenetele várható volt.

– Azt hiszem, igazából elég egyértelmű volt, hogy nyerünk, a pereskedés a város részéről csak időhúzást jelentett, tudatában volt, hogy a jogos és elismert követelést ki kell fizetnie – kommentálta az ítéletet Miklóssy Ferenc, a Keviép Kft. ügyvezető igazgatója. – A most jogerősen megnyert összegből kétszázhúsz millió forint a tőketartozás, százmillió a kamat és a perköltség. Utóbbi két tétel kifizetését megúszhatta volna a vásárhelyi önkormányzat, ha időben fizet. A most megnyert összeg csak az uszodaépítéssel kapcsolatos: a strandfelújítással és a nyugdíjaslakóparkkal kapcsolatban is perben állunk, e beruházások ügyében még nem született jogerős ítélet, de itt további kétszázmillió forint a követelésünk.

Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő hivatalos úton Németországban van. Az üggyel kapcsolatban Korsós Ágnes jegyzővel közösen közleményt küldtek lapunkhoz. Eszerint „a jogvita a 2003-ban átadott hódmezővásárhelyi uszoda építésével kapcsolatban, a Keviép Kft. által érvényesíthető vállalkozói díj összege vonatkozásában alakult ki. A perben a másodfokon eljáró ítélőtábla a megrendelő Hód-Strand Kft. fizetési kötelezettségét állapította meg, a beruházás fővállalkozójaként eljáró, debreceni székhelyű társasággal szemben. A Hód-Strand Kft. vezetése a szóbeli indoklás ismeretében, az írásba foglalt ítélet kézhezvételét követően felülvizsgálati kérelemmel kíván fordulni a Legfelsőbb Bírósághoz."

A város továbbra is fönntartja álláspontját, miszerint a Keviép nem az elvárt minőségben, és több mint 50 napos késéssel adta át a beruházást, tehát nem készült el a határidőre. Ezért nem fizette ki a város azt a kétszázhúszmillió forintot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ördögh Béla főorvos életeleme a gyógyítás

Több mint negyvenezer műtétet végzett eddigi pályája során Ördögh Béla, a vásárhelyi Erzsébet-kórház… Tovább olvasom