Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

32 éves volt a mindszenti hegesztő

Az angliai baleset mindszenti áldozatát, Szobácsi Ferencet felesége és négyéves kislánya gyászolja. A harminckét éves férfi régóta készült az angliai munkára, arra számított, hogy ottani keresetéből előbbre jutnak. Most viszont nagyon rossz anyagi helyzetbe került a család, mert az apa spórolt pénzt is vitt magával a szigetországba.
Fotó: Tésik Attila

Fekete zászló leng a mindszenti templomon a kedden elhunyt Szobácsi Ferenc emlékére. A harminckét esztendős férfi születése napján, január 12-én indult Angliába, miután egy közvetítő cég révén ott kapott munkát, kamionvázakat kellett hegesztenie. Senki sem tudta, hogy a családjától vett búcsúja örökre szól, soha többé nem látja viszont feleségét, Rózsát, négyesztendős kislányát, Ágit és rokonait.

– Kedden este a konzulátus hívott fel, hogy Feri meghalt egy közúti balesetben Kelet-Angliában, miközben a csapat a szállásról a munkahelyre igyekezett – mondta megtört hangon a férfi özvegye, akit annyira megviseltek a történtek, hogy csak lassan, akadozva tudta elmondani, mi is történt. A fiatal asszony magára maradt kislányával, csak szintén özvegy édesanyja, és ikertestvére tudja valamelyest segíteni őket. 

Férje több mint két esztendeje határozta el, hogy szerencsét próbál külföldön, hogy családja valamivel előbbre jusson. Több közvetítő céggel is próbálkozott, ám azok csak a pénzt kérték el, munkát nem adtak. A legutolsóval végül szerencséje volt, legalábbis azt hitte. Szobácsi Ferencet, aki egy évig angolul tanult, s letette a minőségi hegesztő szakvizsgát is, mindenki rendes, becsületes, jóravaló és dolgos embernek ismerte, olyannak, aki komolyan törődik családjával.

– Ilyen jó sógora senkinek sem volt, nagyon szerettem, a világ legjobb embere volt – jellemezte meghatódva Ferencet Rózsa ikertestvére, s a férfiről csak jókat mondott, igyekvő embernek ismerte őt Szobácsiék

Jól van a klárafalvi túlélő

A klárafalvi Fodor Jenő – mint feleségétől megtudtuk – már elhagyta az angliai kórházat. Azóta fel is hívta a családot telefonon, és megnyugtatta őket, hogy a körülményekhez képest jól van. Fodor Jenőné azt mondta, férje korábban nem dolgozott Angliában, most ment először oda munkát vállalni, hegesztőként. Más szakmája is van, ezért bízott abban, hogy boldogulni fog a szigetországban is. Azt egyelőre nem döntötték el, hogy a történtek után mikor jön haza a családfő: felesége szerint még ki kell pihennie azt a lelki megrázkódtatást, ami a baleset idején érte.  
szomszédja, Suti Mihályné is.

– Mi a többi özvegytől értesültünk először, hogy baj történt – árulta el Ferenc sógornője, akit a telefonkönyv alapján hívtak fel az áldozatok hozzátartozói, hogy megtudakolják, mit hallott a történtekről. – Mindenki azt remélte, hogy a férje életben maradt.

– Éreztem, hogy nagy baj történt – mondta Ferenc özvegye –, hiszen Feri naponta küldte az SMS-eket, ám ezek kedden, a baleset napján elmaradtak. Hiába hívtam rosszat sejtve mindkét mobilját, egyiket sem vette fel.

A munkanélküli özvegy és kislánya, akinek már az elutazáskor is nagyon hiányzott az édesapja, rendkívül nehéz anyagi helyzetben maradt magára. Ferenc kevés spórolt pénzüket magával vitte, hogy ne állítson be Angliába üres kézzel. Az ott hetente járó fizetést pedig három hét elteltével még nem utalta haza. A lehető legtöbbet akarta hazajuttatni belőle, az átutalás pedig nagyon sokba kerül onnan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvatosságból vásárol tanyát

Egy évig bérelte, most megvenné a vásárhelyi önkormányzattól a volt kútvölgyi gyógyintézet melletti… Tovább olvasom