Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

336 alkotó 768 művet adott be az Őszi Tárlatra

Hódmezővásárhely - 336 alkotó 768 művét adta be az idei, október első vasárnapján nyíló 60. Őszi Tárlatra Vásárhelyen.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Ez eddig a csúcs az alkotások számát tekintve – mondta hétfőn Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum igazgatója. Nincs könnyű dolga a zsűrinek, sem a mennyiséget, sem pedig a művek méretét tekintve, hiszen egyre több a nagyméretű munka – tette hozzá. 214 alkotótól 470 festmény, 49 művésztől 130 grafika, 70 szobrásztól 159 plasztikai alkotás, valamint 3 művésztől úgynevezett 9 egyéb mű érkezett. – 1953-ban kezdték az elődök szervezni az Őszi Tárlatot. Akkor biztosan nem gondolták, hogy ilyen hosszú időt ér majd meg a kiállítás, amelyre büszke lehet Vásárhely – mondta Almási István polgármester.

A művészettörténészekből, valamint a különböző művészeti ágak képviselőiből álló 12 tagú szakmai zsűri tegnap látott munkának, hogy kiválasszák azokat a darabokat, amelyeket az októberi kiállításon a nagyközönség is megismerhet. Egyenként szavaztak minden alkotásról, de csak ma dől el, hogy melyik 200 mű szerepelhet az Őszi Tárlaton. Kedden döntenek arról is, hogy kik kapják a díjakat és munkajutalmakat, mely fiatal alkotó részesül művészeti ösztöndíjban, illetve ki veheti át a tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet, amellyel nettó egymillió forintos jutalom jár.

Nagy Imre és Almási István értékeli a beérkezett műveket. Fotó: DM/DV
Nagy Imre és Almási István értékeli a beérkezett műveket.
Fotó: DM/DV

A kiválasztott művek listája a héten lesz nyilvános a www.oszitarlat.hu honlapon. Az elismerésben részesülők neve a megnyitóig titokban marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akciós mobilok nem létező személyeknek

Hamis okiratok felhasználásával vásárolt akciós mobiltelefonokat egy férfi Hódmezővásárhelyen. A gyanú szerint a futár is segítette - kétmilliós a kár. Tovább olvasom