Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

35 milliós kintlévőség Mindszenten

Mindszent - A kintlévőségek közé sorolható még többek között lakásvásárlásra, -felújításra felvett önkormányzati kölcsön is. Az elmúlt években összesen 35 millió forint tartozást halmoztak fel a mindszentiek a város felé.
Nem az a cél, hogy üresen álljanak a bérlakások, de az önkormányzat jelenleg nem látja biztosítottnak azt, hogy a beköltözők fizetni tudják a költségeket – fogalmazott Pelyva Sára kommunikációért felelős települési képviselő, arra utalva: az elmúlt években összesen 5 millió forint tartozást halmoztak fel a bérlők. Mindszenten 40 önkormányzati bérotthon (fele költségalapú, fele szociális) van. Jelenleg néhány áll üresen. A kintlévőségekről a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is szó esett, ahol Zsótér Károly elmondta: bármennyire is fájó, de be kell látniuk a mindszentieknek, a város az adókból és szolgáltatásokból származó bevételekből tud gazdálkodni, ehhez viszont a helyieknek rendesen kell fizetni.

A bérlakások miatti tartozást 25-en halmozták fel, 3 bérlőnek már felmondták a szerződését. Igyekszik az önkormányzat figyelembe venni a lakók nehéz szociális helyzetét, lehetőség van részletfizetésre, méltányossági kérelem benyújtására. Végső esetben kezdeményeznek végrehajtást. Ennek összegét az önkormányzatnak kell megelőlegezni, így ez is pluszköltség – hallottuk Pelyva Sárától.

Szintén 5 millió forint adósságot halmoztak fel azok a mindszentiek, akik például jogtalanul vették fel a szociális segélyt, és mondjuk „elfelejtették" közölni, időközben találtak munkát. 27 helybelit terhel visszafizetési kötelezettség, közülük 3 kért részletfizetést, 1 méltányosságot.

Olvasóink írták

 • 3. Falcao 2012. június 03. 10:12
  „Mi 5000 forint temetési segélyt sem kaptunk. Azt mondták, hogy itt ilyen nincs.”
 • 2. kánaán 2012. június 02. 01:11
  „Néhány éve német hulladék érkezett Mindszentre.
  Azért választhatta ezt a városnak csúfolt falut, mert maga is az.
  Dilettáns, korrupt és kétszínű, rosszindulatú hely, ahol visszafelé forog az idő kereke 22 éve.
  2012-re világvégét vizionáltak sokfelé. Mindszent nyugodt lehet. 50 évvel el van maradva...”
 • 1. zémann 2012. június 01. 15:49
  „Nem igazán értem milyen gazdálkodásról beszél a polgármester, hiszen ebben a városban ilyen nincs. Kivételt képez gazdálkodás szempontjából a hivatal, és ahhoz tartozó iskolák, óvodák, "városgazdálkodási kft" dolgozói bérek.
  Nincs semmilyen beruházás, javítás, fejlesztés, csak behajtás folyik. Nem igényelhető szociális támogatás költségvetési hiányra hivatkozva. Temetési segély max. 5000 Ft, szociális ebéd majdnem éttermi áron, a közmunkát az állam rendezi. A gimnázium épülete megtakarítás célból üresen áll, a tanári szobák viszont zsúfoltak, igaz gyerek létszám az csökken.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatbetörés miatt őrizetben egy 16 éves vásárhelyi fiú

Néha ketten mentek, loptak pénztárgépet, betörtek a robogóért. Tovább olvasom