Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

3 év alatt 2,5 milliárd forint Székkutasra

Székkutas - Közel 2,5 milliárd forintot fordíthat beruházásokra, fejlesztésekre a 2400 lakosú Székkutas, ami azt jelenti: minden lakosra 1-1 millió „jut" – tudtuk meg Szél István polgármestertől, aki hozzátette: ezt az összeget közel 3 év alatt költik el.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A legnagyobb falat a szennyvizes beruházás, a csatornahálózat fejlesztése, ez 1,1 milliárd forintot tesz ki, és jelenleg a közbeszerzési eljárás előkészítésénél tart. A 750 ingatlant érintő munkálatok várhatóan tavasszal kezdődnek, és 1 év múlva készülnek el.
Az ivóvízminőség-javító programban Hódmezővásárhely, Mártély és Székkutas közösen vesz részt, a teljes büdzsé 1,6 milliárdos, ebből Kutast 400 millió érinti, és a falu ivóvízhálózatának rekonstrukcióját, illetve az egykori tsz-lakások (20-25) bekötését jelenti. Ez 2014 végére valósulhat meg. A belterületi csapadékvíz elvezetését is megoldják 65 millió forintból, a Németh László utcán és a település Orosháza felőli részén.

A december elejére elkészülő kakasszéki kerékpárút 315 millió forintba kerül. A sportkomplexum – csarnok, pálya – felújítására 80 milliót nyert a község önkormányzata, amivel a következő év tavaszára végezhetnek. Ez többek között magában foglalja a fűtés korszerűsítését, a nyílászárók cseréjét, salakos futópálya kialakítását, valamint játszótér építését. A Főtér és környéke is 80 millió forintból újulhat meg, piacot is kialakítanak, és a kisebb terek is „új ruhát" kapnak – sorolta a polgármester, aki elmondta: utóbbi projekt a jövő esztendő végére zárulhat.

A katolikus templomot 50 millióból újíthatják fel, a helyi vállalkozások 160 millió forintot nyertek fejlesztésre, egyenként 20-20 millióból 5 vendégházat építenek, temetőrekonstrukcióra 30 milliót nyert Székkutas, míg egyéb kisebb beruházásokra 50 milliót kap a település.

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth1 2013. október 04. 20:45
    „jesszus, milyen kevesen lettünk:( biztos fontos a katolikusoknak pénzt adni, pedig szerintem ha valahol van pénz az a katolikus egyház... az ivóvizet nem értem, mert szerintem a kutasi víz finom.A régi ártézi kutakat kellene visszahozni, annak volt nagyon jó vize.Mindig Székkutason vételeztek a mozdonyvezetők vizet:)ivásra:)
    a főtér (a bolt előtti szökőkút?)szép is lehetne, ha nem egy medencét raktak volna oda, hanem egy kis tavacskát tesznek a Piroska ház körül, vagy arra a füves területre tesznek egy normális szökőkutat.Remélem, a munka "dolog" sikerül.sok sikert.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnaptól látható a 60. Őszi Tárlat

60 év, ezernél is több művész 15 ezer alkotása – a Vásárhelyi Őszi Tárlat az ország egyetlen kiállítása, amely ilyen hosszú idő óta bemutatkozási lehetőséget ad a kortárs művészeknek. Tovább olvasom