Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

3 millió forint a vásárhelyi Csodaház játszóterére - galériával

Hódmezővásárhely - Rost Andrea operaénekes jótékonysági koncertjével, családi nappal, szakmai konferenciával ünnepelték tegnap a vásárhelyi Csodaház 5. születésnapját. Réthelyi Miklós miniszter szerint még nagyobb a környezet felelőssége, ha súlyosan sérült emberekről van szó.
Telt házas jótékonysági koncerttel zárult tegnap este a vásárhelyi Csodaház 5 éves születésnapi ünnepsége. Rost Andrea világhírű operaénekes fellépése vonzotta az érdeklődőket a Fekete Sas dísztermébe, az előadásra több mint 400 belépőjegyet vásároltak, a támogatójegyből közel 250 kelt el. Jelenleg 16 halmozottan, azaz értelmi és mozgássérült gyermek jár a nappali intézménybe, ahol egy speciális játszótérre gyűjtenek. Az alapítványuk számlájára érkezett adományokkal és a jegyekkel együtt eddig közel 3 millió forint gyűlt össze.

Rost Andrea operaénekes jótékonysági koncertjével, családi nappal, szakmai konferenciával ünnepelték tegnap a vásárhelyi Csodaház 5. születésnapját. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A szülői kezdeményezésre életre hívott foglalkoztató és fejlesztő iskola születésnapján a Hódtói Sportcsarnokban családi napot, a városházán pedig szakmai konferenciát is rendeztek. Utóbbin Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter arról beszélt, még hangsúlyosabb a környezet felelőssége, ha súlyosan, halmozottan sérült emberekről van szó. A társadalom elsődleges feladata a fejlesztés, az öngondoskodásra való felkészítés, ami azonban nem valósítható meg a családtól, társadalomtól elszigetelten. Ezt segíti a kormány által elfogadott stratégia, amelynek célja az akár több száz fős, fogyatékosokat ellátó intézmények átalakítása, kisebb lakóotthonok létrehozása – fejtette ki a szaktárca vezetője.

Példamutató a vásárhelyi Csodaház – jelentette ki később Réthelyi Miklós a Lázár János polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón. A városvezető pedig arról beszélt, holland minta alapján tanulták meg, hogy a hátrányra a szolidaritás a válasz.

– Legtöbben sajnálják, vagy elfordítják a fejüket, ha sérült gyermeket látnak. Testileg vagy lelkileg sérültek, de nem hátrányos helyzetűek – hívta fel a figyelmet a Csodaházba járó 12 éves Kata édesanyja, Csete Ildikó, mondván: az ő életükben is sok a boldogság, öröm.

Olvasóink írták

 • 3. kovácstibor 2011. szeptember 19. 16:22
  „booo: minden kötözködés nélkül: akik jótékonykodtak, azoknak az opera való, a felnőttek adták a pénzt, nekik nem énekelhetett Halász Judit. De tényleg nem bántani akarlak, csak mondom.”
 • 2. booo 2011. szeptember 18. 16:24
  „Én is sok sikert kívánok!

  (((Csupán azt nem értem a gyerekeknek miért operát nyomattak, miért nem gyerekműsort? No de nem akarok ünneprontó lenni.)))”
 • 1. kovácstibor 2011. szeptember 17. 16:20
  „További sok sikert a Csodaháznak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Réthelyi a Csodaház ünnepén

Hódmezővásárhely - A szülői kezdeményezésére „életre hívott" vásárhelyi Csodaház foglalkoztató… Tovább olvasom