Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

40 milliót áldoz Vásárhely Picassóra

Hódmezővásárhely - Negyvenmillió forintot áldoz a vásárhelyi önkormányzat az október 5-én az Alföldi Galériában nyíló Picasso-kiállításra.
A vásárhelyi önkormányzat a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központtal karöltve rendezi meg október 5-étől a Picasso-kiállítást az Alföldi Galériában, amely egy hónapig tekinthető meg. A művész kerámiáit és linómetszeteit bemutató tárlat anyagát a vallauris-i Musée Magnelli kerámiagyűjteményének darabjai alkotják, de részét képezik Dominique Sassi, a Ramié család és a Sibilla házaspár féltett kincsei is. Összesen több mint negyven Picasso-kerámiát tekinthetnek meg az érdeklődők, ezeken kívül lesznek még linómetszetek, a mestert és munkásságát ábrázoló fotók, valamint grafikák. Az anyag a hónap végén, szeptember 29-én érkezik meg a városba – tudtuk meg Nagy Imrétől, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatójától.

A testvérvárosi programokra az önkormányzat több mint 22 ezer eurót (közel 6 millió forintot) nyert uniós pályázaton. Ebbe illeszkedik a Picasso-tárlat, amelyre Vásárhely a tervek szerint 40 millió forintot áldoz. A keretből kell megoldani a kiállítási anyagok szállítását, biztosítását, a katalógust, az installációs igényeket, a műtárgyvédelmet (fényvédő fóliák, párásító-párátlanító készülék), az őrző-védő feladatokat, a belépőjegyek, molinók, meghívók készítését és a hirdetéseket. Csupán az érintett három terem átalakítása 10 millió forintba kerül.

Olvasóink írták

 • 7. satya 2008. szeptember 12. 21:33
  „Erre van pénze a városnak!
  A lepusztult iskola a Szent István téren arra nincs pénz addig míg valakire nem esik egy tégla 40 milla kiálításra van SZÉGYEN !!!
  PICCASO 40 millió ÓÓÓÓÓ”
 • 6. makarena 2008. szeptember 12. 09:08
  „minden vasarnap malagaban ingyen nezheto meg Piccaso kepeit.”
 • 5. Fegor 2008. szeptember 11. 14:03
  „már alig várom, hogy láthassam!”
 • 4. cuccy 2008. szeptember 11. 13:21
  „Kell ez nekünk mint 1 falat kenyér:)) Církuszt és kenyeret a népnek!!!”
 • 3. Írástudatlan. 2008. szeptember 11. 12:55
  „MACKÓ! Igazad van!Másra is kellene a pénz!De szerintem most ez a pénzt jó helyre kőltik.Mondom csak szerintem!Ez most kivételesen jó döntés vólt városunk szemefényétől!Most igaz egy kicsit elfogúlt vagyok mert én nagyon szeretem mit szeretem imádom a képzőművészetet.Na most már kezdek hinni benne hogy tényleg lessz új múzeumunk.De ez csak az én véleményem.”
 • 2. mackó 2008. szeptember 11. 12:32
  „Vásárhelyen van pénz dögivel- nem kell nekünk a kiállítás akkor amikor az adóhivatal vezetóje a vtv-ben ijesztgeti az embereket hogy ha időre nem fizetik be adójukat akkor bíróságon feljelentik ,incassót nyújtanak be , ráterhelik a házukra stb.
  Most meg a csatorna bevezetéssel zsarolják a vásárhelyi embereket szintén bírósággal stb. Ennyire kell a pénz de nem kiállításokra kellene költeni.”
 • 1. sírva vigad a magyar 2008. szeptember 11. 08:25
  „ha szeged megengedheti magának, akkor vásárhely is kiállíthat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több törvényt megsértett a vásárhelyi Kalmár szakközépiskola

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Kalmár szakközépiskola volt igazgatója megsértette a számviteli… Tovább olvasom