Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

42 millió forintot kapott Mindszent

Mindszent - 42 millió forintot nyert az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések pályázatán Mindszent.
Zsótér Károly polgármester azt mondta: örül, hogy a megyében Csongrád után (mintegy 48 milliós támogatást kapott) Mindszent jutott a legmagasabb összeghez. A kisváros önkormányzatának szüksége is van a pénzre – a forráshiány mintegy 100 millió –, amelyből a 60 napon túli közüzemi, szállítói tartozást fedezik. A támogatás és a további spórolás hozzásegíti az önkormányzatot ahhoz, hogy az év végén olyan 2012-es költségvetést tudjanak összeállítani, amelyben a bevétel fedezi a kiadást, és fenntarthatóvá válik a működés – jegyezte meg a polgármester.

Olvasóink írták

 • 12. döngicse2 2011. július 22. 14:30
  „Van olyan hogy "önhibáján kívül" ?
  Tudom,hogy van,de sok volt az "önhiba" és van is ! A tehetetlenség, hozzá nem értés.Mennyi pénzt elcsesztek pl.a standdal. A peres ügyekkel,stb.
  Ígérgetések választás előtt,hogy : Itt van már a Kánaán,a levesben a kanál,csak merni kell! Kiderült,semmi leves!
  Kanál van, csak nincs mit merni.Nem is lesz! Csak az üres fazekat kavargatják.
  Hát,tenni,tenni kell!Nem romhalmazzá enyészetté adni mindent!Tegyék össze az eszüket és pályázzanak,tanulják meg hogyan kell a városunkért ügyesen kapirgálni!Ennyien csak kitalálnak valamit!Egyszer polgármesteri hivatalra sem lesz szükség!”
 • 11. ziza1 2011. július 21. 09:26
  „király11 - megbízott huhogó!
  Már írtam egyszer, hogy a király11 név találó, így kisbetűvel.
  Nem a gyógypedagógián vagyunk, ahol rá kell szólni a gyerekre, mit és hogyan mondjon, tehát ha valakinek véleménye van akkor és ott mondja el, ahol jónak látja.
  Nagyobb baj az, hogy eljutottunk odáig a fene nagy demokráciában, hogy felmerülhet az, ha valaki hozzászól, elmondja a véleményét féltenie kell az állását. Nem gondolja király11?
  Ha "a tűzoltónk meg ott sem volt" , vagy éppen "a zászló lengetőink csendben ültek és hallgattak", az nem jelenti azt, hogy nincs véleményük, majd akkor és ott elmondják ahol jónak látják. Tehát nem csak itt nagy a szájuk, csak gondolkodnak és nem meggondolatlanul bólogatnak.
  Működik az agymosás: azaz aki nem velünk az ellenünk. Igaz király11?!
  Az építőjellegű hozzászólás egyébként sem érdekli az illetékeseket, hiszen akkor tartanának közmeghallgatást, ahol nem fintorognának a hozzászólók miatt, hanem tényleg fontolóra vennék, nincs-e benne valami?
  Ezennel lezárom a hozzászólásaimat az állva tapsolók, bólogatók itt leírt véleményéhez, mert hogy azért megnézi az ember mikor, mihez és hol szól hozzá.”
 • 10. Falcao 2011. július 17. 12:53
  „Minden nagyon szép, minden nagyon jó!
  Remélem így megfelel?”
 • 9. kiraly11 2011. július 13. 14:56
  „Tisztelt fórum királyok!
  Végre egy pozitív jellegű cikk jelenik meg, ami arról szól, hogy nyert pénzt a város. Nem rohadtul mindegy, hogy milyen segítséggel, vagy hogy hogyan??? De ti erre is csak így tudtok reagálni! Ez már kész röhej! NEKTEK mi lenne a jó???
  Én is ott voltam a múltkori fórumon, de ott nem hallottam Széll Pálon kívül egyetlen egy olyan felszólalót sem, aki megmerte volna kérdezni Lázárt az ígérgetésekről!!! Érdekes, hogy csak ITT nagy a szátok. A tisztelt zászlólengetőink is csak csendben ültek és hallgattak, a rendkívül okos tűzoltónk meg ott sem volt, talán féltette az állását!

  Na mindegy egy szónak száz a vége! Csak segítségül mondom ez egy pozitív jellegű cikk, de NEKTEK ahogy látom teljesen mindegy.”
 • 8. panter 2011. július 13. 09:15
  „Én sem tartozom a pm. szimpatizánsok közé, de amit Ti itt a hozzászólásokban műveltek az már szánalmas.
  Mindig mindenről meg van a véleményetek, ez még rendben is lenne, de mellé még tudjátok is a megoldásokat és veritek magatok egy folytában. Úgy tűnik, ha Ti vezetnétek a Várost akkor Mindszent Kánaán lenne. Ha valóban annyi eszetek lenne, amennyit gondoltok magatoknak, akkor bemennétek egy testületi ülésre vagy megkeresnétek egy képviselőt, esetleg a pm.-t és felvázolnátok az építőjellegű elképzeléseiteket és nem a kampányban elhangzott etetést hoznátok fel egyfolytában.”
 • 7. Holló 2011. július 13. 06:51
  „Nos az ukász h jól tudom a következő volt pazarló éltettet folytat Mindszent! Tehát be kell zárni az iskolát, bár ha jól tudom Bagitáné ajánlott egy megoldást de az nemet mondtak rá. Szerintem ez a lakosságot érintő kérdés tehát tudnunk kéne róla igaz itt már sokszor döntöttek a fejünk fölött!

  A polgármester esküjének és fogadalmának szövege
  ,,Én, (a polgármester neve) esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz hű leszek; az
  Alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom; a tudomásomra jutott titkot
  megőrzöm; (a tisztség megnevezése) tisztségemből eredő feladataimat a (megye/település/kerület)
  fejlődésének előmozdítása és az Alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem.
  (A megválasztott önkormányzati tisztségviselő meggyőződése szerint)
  Isten engem úgy segéljen!" "

  "Én ..... esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz, annak népéhez hű leszek, az Alkotmányt és az alkotmányos jogszabályokat megtartom, az állami és szolgálati titkot megőrzöm, megbízatásomhoz híven, pártatlanul, lelkiismeretesen járok el, és a legjobb tudásom szerint, minden igyekezetemmel ............ javát szolgálom."
  Nos tisztel képviselők ez az önök esküjének szövege és kérdem én ha magukba néznek akkor eddigi munkájuk ennek felel meg?

  Pazarló élet Mindszenten?! Továbbra is kérdezem mért nem lehet feladat köröket össze vonni? lásd korábbi hozzá szólásom, vagy mért is kell nekünk 3 fő állású jogi doktor? ezt sem értem továbbra se! És ha jól szét néznénk szerintem volna ott még hol spórolni ne a telepen tegyék ha lehet vagyis amit apáik nagyapáik fel építettek azt önök nem csekély idő alatt teszik tönkre, azonkívül ha valamit egyszer bezárnak annak esélye, hogy az újra üzemel kicsi az esélye! De a falusiak se higgyék akik most nézik a telep vergődést, hogy őket ez nem érinti ha most közvetlen nem is később fogja. Kérek mindenkit aki mindszentinek érzi magát támogassa aláírásával, a kezdeményezést.”
 • 6. Pengemester 2011. július 12. 21:52
  „Én ott voltam a kultúrházban, és sírva röhögtem, hogy Zsótér hogy csinál magából bohócot. Még szerencse, hogy csörgött az a nyamvadt vekker, csak a bilit kellett volna odakészíteni, hogy legyen hová lógatnia a kisujját :D .
  Hogy iskola ügyben történt-e valós határozat, ezt nem tudom. Ami tény, ma csöngettek aláírásgyűjtési céllal, az iskola megmentéséért. Másfelől, ha még nincs lefutva az ügy, akkor lesz-e olyan képviselő, aki visszaadja a mandátumát, megszólal a lelkiismerete?”
 • 5. Pepejeans 2011. július 12. 20:58
  „Holló kedves, teljesen igazad van, remélem a károgók most nem jönnek azzal,hogy tenni kell a városért!
  Érdekes,hogy egyikük sem írta még le, hogy mit!!!!!!!!!”
 • 4. Holló 2011. július 12. 12:09
  „Szeretném elvinni önöket egy álom utazásra a jövőben!!!

  Mikor a Dózsa-telepi iskolához érek hallom az ablakon kiszűrődő kis iskolások, hogyan és miként sorolják angolul németül a számokat betűket és integetnek felém az ablakon. Mikor belépek a kezem a fűtőtestre rakom és érzem jó meleg, meleg a termálvíztől!.
  Nos ezen szavak csengjenek mindazok emlékébe vissza akik rájuk szavaztak és nekik kopogtató cédulát gyűjtöttek!

  De folytatom!

  Ha az általam patronált testület győz akkor megkapja Mindszent a 180 millió forint forrás hiányt! És segítem a munkájukat, minden lehetőséggel.
  Ezen szavak i8s csengjenek vissza!

  DE sorolom még!!

  Csak Lázár tud segíteni ha nem rá szavaztok vagy ránk akkor itt nem lesz semmi!

  Ezen szavak is csengjenek vissza! Nos kérdem én megszavazták őket akkor???? Hol a segítség hol a támogatás?? És mi van helyette egy hazug bujkáló testület tisztelet a kivételnek egyik nap ezt mondja és közben homlok egyenest mást tesz! És még ők terveznek 2012-re remélem nem lesznek már akkor ott és nem rontják tovább a helyzetet sem az ország sem városunk élén és remélem intő példa ez mindazok számár akik rájuk szavaztak, hittek nekik.
  Sajnálom de lassan nem a gyűlölet hanem az undor kerít hatalmába velük szembe. Sajnálom, hogy kicsiny városunk így megy tönkre és így fog elnéptelenedni de ki is maradna itt? Itt ahol csak a vissza fejlődés és a romlás várható.”
 • 3. Pengemester 2011. július 12. 07:38
  „Megjelent a Parasztvakítás 2011 - néphülyítőcsomag legújabb verziója. Miközben a talált pénznek hozsannázik a polgármester, a Dózsa-telepi iskolának annyi :((( . Világháború, Rákosi-rendszer, 40 év kommunista diktatúra nem volt képes eltakarítani azt az intézményt. Minden magyarok kormánya ezt is megtette a "zemberek" érdekében.
  Kevés gyerek születik Mindszenten? Ez tény. A 2002-es korosztály óvodába érkezésekor plusz csoportszobát kellett kialakítani a telepen, épp a gyermekszám miatt. Mint tudjuk, ebben az évben új korszak, fényes jövő vette kezdetét ezen a környéken.
  Lehet itt mindenféle egészségügyi felmérésekkel és a lakosság lelki állapotával jönni, de ha az embereknek a jövőbe vetett hite ennyire sérült, arról bizony a politikacsinálók tehetnek. Egy biztos - valakiknek nagyon nem lesz jó Mindszenten az emberek szemébe nézni, saját lelkiismeretükkel elszámolni, már ha van olyan...”
 • 2. Falcao 2011. július 09. 16:27
  „Most megint lehet egy ideig halmozni a tartozásokat.Majd lesz valami...”
 • 1. zoltanszabo 2011. július 09. 10:45
  „Gondolom a nagy testvér segített az elbírásnál ! Lézer Jani .
  Mostmár újra lehet jó kis jutalmakat osztani a városházán. Talán még létszám növelés is lesz . Van egy pár rokon akiknek nincs még jólfizető állása.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két körforgalom épül, buszvárók újulnak meg Vásárhelyen

A jövő héten elkezdik építeni az Ady–Kodály Zoltán utca–Hősök tere, valamint a Tóalj–Szőnyi utca–Hősök tere találkozásánál a körforgalmakat. Tovább olvasom