Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

46 milliárd forint Vásárhely biztosított vagyona

Hódmezővásárhely - Nem jellemző az extrém magas kárigény felelősségi kár esetén Vásárhelyen, de azért előfordul, hogy milliós követeléssel próbálkoznak. Az idén eddig összesen 83 káreset történt a városban – 6,5 millió a kárigény.
Az idén eddig összesen 83 káreset történt Vásárhelyen, ahol 6,5 millió forint kárigényt nyújtottak be. A város biztosított vagyona mintegy 46 milliárd forint – derül ki a legutóbbi közgyűlési beszámolóból. A legjelentősebb értékű a vagyoni kár volt, közel 6 millió forint.

A Fekete Sas épületének bádogtetejét a vihar bontotta meg.
A Fekete Sas épületének bádogtetejét a vihar bontotta meg.

– Évről évre változó az önkormányzat biztosított vagyona. Ez attól függ, hogy vásárolt vagy eladott-e ingatlant a város, vagy az épület más fenntartásba került-e, ahogy az Erzsébet-kórház az államé lett. A fejlesztések is növelik a biztosított értéket, mint a Tornyai János Kulturális Városnegyed, de akár egy új játszótér építése is – magyarázta Ékes József, a polgármesteri hivatal csoportvezetője.

Az idén jelentősebb vagyoni kár: a Fekete Sas épületének bádogtetejét megbontotta a vihar. Októberben leégett a Vásárhelyi Televízió épülete, ahol több 10 millió forintos a kár – ezek kivizsgálása még folyamatban van. Ilyen esetek ritkán fordulnak elő, az viszont szinte hetente, hogy az önkormányzati intézményekben kitörik egy-egy ablak.

– A személyi károk sem gyakoriak. Eddig 6 volt. Egy idős férfi a kerékpárúton elesett, és megsérül. Egy gyerek pedig az utcán biciklizett, eltört a csuklója. Az is előfordult, hogy egy takarítónő munka közben elcsúszott, és szintén megsérült – említette példaként Ékes József. A felelősségi kár esetén az extrém összegek egyébként nem jellemzők, persze akadnak, akik próbálkoznak milliós összeggel, de a biztosító alaposan kivizsgálja a körülményeket. Az idén a már említett 6,5 millió forint kárigényből eddig 2,1 millió forintot fizettek ki.

Olvasóink írták

  • 1. UtólagKapitány 2012. november 30. 15:11
    „Örülök, hogy van vagyona Hódmezővásárhelynek, annak viszont nem örülök, hogy a vihar megbontotta a Fekete Sas épületének bádogtetejét!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsga előtt a hódmezővásárhelyi önkéntes tűzőltók

Véget ért a mártélyi és mindszenti önkéntes tűzoltók felkészítése a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Tovább olvasom