Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

47-es: feltárják a közműveket is

Hódmeezővásárhely - A NIF ZRT. a 47-es főúton közlekedők türelmét kéri. 2015 őszére készül el a rekonstrukció, de addig sebességkorlátozásokra, lezárásokra kell számítani.
A napokban arról számoltunk be, hogy a főút felújítási munkálatai miatt sokkal hosszabb idő alatt lehet Székkutasról Szegedre jutni. Az útfejlesztéshez kapcsolódó kérdéseinkre megkaptuk a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. válaszait is.

A 47-es számú főút Csongrád megyei szakaszán vízépítést és a távközlési hálózatok kiváltását végzi a kivitelező. Székkutas és Hódmezővásárhely között több ponton zajlanak régészeti feltárások. Az útszélesítéssel kapcsolatban töltést építenek, az alapréteget aszfaltozzák. Készül a kerékpárút is. A főúthoz kapcsolódó földes utak, tanyákhoz vezető bekötőutak végénél úgynevezett sárrázókat építenek.

A munkavégzés szakaszosan történik, annak érdekében, hogy a hosszabb, munkavégzéssel érintett szakaszok után rövidebb, korlátozásoktól mentes szakaszokat biztosíthassanak a közlekedőknek.

Algyő és Szeged között a Tisza híd és az M43 autópálya kereszteződése közti útvonalon is munkások dolgoznak. A 2x2 sávból a jobboldali 2 sávokat zárták le, ahol a meglévő burkolat bontása, az építendő pályaszerkezet alapjának előkészítése zajlik. Április elején a kivitelező a közműfeltáráshoz is hozzálátott. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint 94 MOL vezeték keresztezi az utat. A feltárások eredménye dönti el, hogy azokat védelembe helyezik, vagy kiváltják.

A 47-es főút fejlesztése őszre készül el. Addig sebességkorlátozásokra, lezárásokra kell számítani. A NIF a közlekedők türelmét kéri.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott, aztán elfutott a rendőr elől

Megpróbált elfutni az őt előállítani akaró rendőr elől egy férfi Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom